Kako se živi u selima uz Zapadnu Moravu - u izveštajima najmlađe reporterke Mile Vidojević

Kako izgleda život u selima uz Zapadnu Moravu, vredno izveštava Mila Vidojević iz Mojsinja. Ova informacija ne bi bila neobična da ova devojčica nije najmlađa reporterka u Srbiji.

"Ja sam Mila Vidojević i mi se nalazimo ispred Osnovne škole Tatomir Anđelić, istureno odeljenje Mojsinje."

Ovako osmogodišnja Mila priprema reportažu o crkvi u selu Mojsinju i tako koristi kratak školski raspust. Izveštava i o temama iz nekoliko okolnih sela. Dobro se snalazi ispred kamere, a u svemu joj pomaže otac Ivan koji snima i montira. Reportaže objavljuje kaže na mrčajevačkom portalu koji je napravio nakon veoma posećenog profila na društvenoj mreži posvećenog lokalnim vestima.

 

"Nekad može da bude i teško, a nekad je i lako, kad ne mogu nešto da zapamtim, ja to pročitam, a nekad sama pamtim", kaže Mila Vidojević, učenica drugog razreda iz Mojsinja.

"Zahvanjujući njoj krenule su neke ideje, setila se sama, zatim smo i proširili", ističe Ivan Vidojević, Milin otac.

Ivan je radio amater pa Mila i tako prikuplja informacije.

Sa komšijom Lazom iz Bečnja Mila je i dalje u kontaktu. O njemu je početkom meseca napravila priču kao apel da mu se pomogne jer teško živi. Reportaža je imala odjek na internetu, a i neophodna pomoć je stigla.

"I videla sam kod kuće kako mu je kuća stara i videla sam da mu treba pomoć, onda sam zamollila tatu da napravimo reportažu o tome, da mu pomognemo", dodaje Mila.

Mila je učenica drugog razreda Osnovne škole "Tatomir Anđelić" iz Mrcajevaca u izdvojenom odeljenju u Mojsinju. I o školi je izveštavala povodom proslave Savindana, što se, kako kaže, svima dopalo.

"Prepoznaju ljudi, javljaju se, na neki način je lepo to, verovatno ona toga još nije svesna ali prijaće joj, meni je milo", zadovoljan je otac Ivan.

Tokom sretenjskog raspusta Mila je putovala u Beograd, a i to je iskoristila za snimanje novih priča. Kad odloži mikrofon vraća se pravim dečijim aktivnostima.

 

 

 

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи