U Sokobanji posle dve decenije proradio bioskop

Centralni plato u Sokobanji dobio je ime velikog prijatelja tog mesta -dramskog pisca i akademika Dušana Kovačevića, na inicijativu Dobrotvornog društva Sava. Iste večeri u Sokobanji je, posle 20 godina, otvoren renovirani bioskop Moravica.

Dušan Kovačević, kako je sam izračunao, više od 40 godina redovno posećuje Sokobanju, počasni je predsednik dobrotvornog društva Sava i pomaže unapređenje kulturnog života ovog mesta. Zbog svega toga centralni plato u Sokobanji dobio je njegovo ime.

"Meni je čast što su ljudi u Sokobanji imenovali jedan deo lepog trga. I dogovorili smo se da ubuduće u tim zgradama koje su ustvari kulturna istorija u Sokobanji učinimo nešto za pozorište, film", kaže Dušan Kovačević, dramski pisac i akademik.

Sa nestrpljenjem je dočekano i otvaranje renoviranog bioskopa Moravica, jedinog u Sokobanji, u kome 20 godina nije bilo projekcija.

Moderna multifunkcionalna sala pogodna je i za održavanje tradicionalnih manifestacija. A očekuje se da će uvek biti puna sobzirom na to da je Sokobanja medju najposećenijim domaćim destinacijama.

"Izuzetno je važne da se i turistima ponudi u 4 godišnja doba, tokom 365 dana i sadržaj bioskopskih projekcija, gostovanja pozorišta iz cele zemlje", kaže Ljubinko Milenković, direktor Turističke organizacije Sokobanje

"Idemo sa formiranjem Kulturnog centra, tako da ćemo sve svoje ustanove kulture staviti pod jednu kapu i konačno početi da se bavimo istorijom Sokobanje", navodi dr Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Prva projekcija u svečano otvorenom renoviranom bioskopu bio je novi film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek", a novac od prodatih karata namenjen je ugroženoj porodici iz ove banje.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво