Korak za Iris, prodajom pređenih kilometara, novosadski sportisti prikupljaju novac za lečenje bolesne dece

Sportisti kluba „Ko te juri” iz Novog Sada, osmislili su zanimljiv koncept kako da prikupe novac za bolesnu decu. Tokom godine, više od stotinu trkača, takmičiće se u atletskim, planinskim i drugim disciplinama, u želji da prikupe što više pređenih kilometara, koje će ponuditi na otkup kompanijama.

Koristeći aplikaciju za trčanje, napravili su grupu, rešeni da timski naprave što bolji rezultat, a potom odlučili da pred sebe postave novi plemenit cilj. Idejom su privukli i druge trkače, a prvi izazov startovao je početkom godine.

„Ovog januara odlučili smo da trčimo za Iris. Iris je devojčica koja je u sedmom mesecu života doživela moždani udar, što je kao posledicu ostavilo slabost desne strane tela. Potrebne su kontinuirane terapije i iz tog razloga mi smo odlučili da se borimo za nju ovog meseca”, kaže Sanja Mitić, iz Kluba „Ko te juri”.

„Nakon što završimo ovaj januarski čelendž, sledeći će biti u maju, zatim u septembru, planirali smo da napravimo malu pauzu između tih čelendža, tako da tri čeledža u toku godine, za sada, pa ćemo videti kako će se stvari dalje odvijati”, objašnjava Petar Petrov, kapiten tima.

Sto dvadeset pet takmičara biće podeljeno u pet timova, koji će se takmičiti u svakom od izazova. Umesto kotizacije, učesnici novac uplaćuju na direktan račun bolesne dece. Zatim će se, po završetku takmičenja, sabirati i pređeni kolometri svakog tima.

„Nakon toga ćemo fiktivno ponbuditi kompanijama, firmama, pravnim licima da otkupe te kilometre, i uplate direktno na račun male Iris ili deteta kome ćemo pomoći tog meseca”, dodaje Danijel Antić, Klub "Ko te juri".

„Trenutno imamo nagoveštaj nekih kompanija koje su već odlučile da otkupe naše kilometre i mi im se zahvaljujemo, ali nećemo otkrivati do kraja akcije sve”, naglašava takmičar Siniša Jakšić.

Trči se, bez obrzira na vremenske uslove, jer motiv da obore lične rekorde, nikada nije bio veći. Firme koje otkupe njihove korake, dobiće medalje poput onih koje sleduju pobedničkim timovima, a do cilja se, kažu, može i slanjem bar jedne poruke sadržine 978 na 3030.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво