Milan Đorđević doneo titulu svetskog prvaka u Vlasotince

Na nedavno održanom prvenstvu sveta u karateu u Karlovim Varima, Vlasotinčanin Milan Đorđević postao je prvak sveta. To je kruna njegovog višedecenijskog rada i treniranja. Pred Milanom su nova takmičenja i izazovi, a zahvaljujući njegovom uspehu, sve je više dečaka i devojčica u Vlasotincu koji treniraju taj sport.

Koncentracija, upornost, veština, snaga. Zbog toga mnogi kažu da je karate uz atletiku bazični sport. Svetskom šampionu u katama i viecešampionu u borbama na prvenstvu sveta Šoto kan federacije održanom pre nekoliko meseci u Karlovim Varima Milanu Đorđeviću ljubav prema karateu prenela je njegov prvi trener Jelena Stanojević.

"Ja sam otišao i tamo se ponašao kao da sam u svojoj domovini u svom Vlasotincu", kaže Milan Đorđević, svetski šampion u katama.

"Na jednom takmičenju u Zaječaru radio je borbe i video sam da ima smisao za kate ne samo za borbe i on je dolazio često u Surdulicu na pripreme i na kraju se pokazalo da se to isplatilo", navodi Srboljub Mitić, trener reprezentacije.

Svetska titula Milana Đorđevića naravno nije ostala neprimećena u njegovom Vlasotincu. Karate je postao jedan od najpopularnijih sportova i sve je više dečaka i devojčica koji žele da im tajne karatea otkrije najbolji na svetu.

"Njegov uspeh znači na svetskom prvenstvu motivisao je nas mlade da budemo kao on", kaže Boris Stanković, karatista.

"Jednostavno deca su zavolela taj sport mene su zavolela kao mladog trenera budućeg", kaže Milan Đorđević, svetski šampion u katama.

Slede nova dokazivanja i novi izazovi jer svetska titula nosi sa sobom odgovornost ne samo da se osvoje medalje i bude najbolji već pre svega da kao sportista daš sve od sebe i ispoštuješ protivnika. Jer bez toga kako kaže Milan Đorđević do titula se ne može doći.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво