Читај ми!

Banja Koviljača: Prijateljstvo u nevolji nema cenu

Pred praznike, Stevan Jagoš iz Jadranske Lešnice kod Loznice u požaru je izgubio sve što je imao, ali je dobio prijatelja za ceo život. Povređenom i promrzlom 76-godišnjaku utočište je ponudio neznanac – apartman u Banji Koviljači u kojem i danas boravi.

Varnica iz furune na drva Stevanu je odnela kuću, ušteđevinu, i skladište sa hranom za dvadesetak konja sa kojima je izvlačio drva iz šume da bi zaradio za život. U vatri su izgorela i tri grla iz krda, pa je ostatak morao da rasproda.

"Sve mi je izgorelo samo one jedne patike što su mi ostale, a i one bi izgorele da su bile u kući", kaže Stevan Jagoš iz Jadranske Lešnice.

Tri dana je spavao na zemlji u šupi bez vrata. Kada je saznao za Stevanovu nesreću,  Dragan Šojić iz Banje Koviljače nije se dvoumio. Stevana je smestio u jedan od apartmana koje izdaje turistima, i od neznanaca postali su porodica.

"Nisu me gajili roditelji, već baba i deda, i onda sam to prepoznao da je deda sam i da mu treba pomoći, jednostavno, smatram da je dužnost svakog čoveka da starim ljudima koji nemaju nikog da im priđu, pomognu, da jednostavno probamo da im produžimo život", navodi Dragan Šojić, iz Banje Koviljače.

"Smatram ga bolje nego bratom, jer braća se posvađaju, a ja i on, ma kakvi", kaže Stevan Jagoš.

Njihova priča, kažu, jedna je od onih koje samo život ume da napiše. I tu nije kraj – Dragan je pokrenuo inicijativu da se na zgarištu Stevanu sagradi nova kuća.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара