Читај ми!

Zrenjanin: Problemi zbog promene naziva ulica

Nakon što je Skupština grada promenila naziv ulici na periferiji Zrenjanina u Višnjička, dvadesetak domaćinstava je saznalo da su se promenile i granice naseljenih mesta i da pripadaju selu Aradac. Problemi sa kojima se od tada suočavaju su između ostalog isporuka poštanskih pošiljki i nepostojanje ulice na mapama za navigaciju.

Kada je zrenjaninska ulica broj 18 poznata i kao Aradački atar postala Višnjička, promenu je sa simpatijama dočekala Višnja Rodušek koja ovde živi više od dve decenije. Ubrzo je primetila loše strane te promene. Pisma su prestala da joj stižu u poštansko sanduče.

 

"Poštar je dolazio dok nije bilo promene adrese. Od kad je promena adrese ne. Ne samo to. Ja sam po poštu išla lično po pozivu u Aradac i oni su uzeli moj kontakt telefon da kad dođe neka pošta, da će me obavestiti. Voda nam stiže na Mošorinsku ulicu, struja nam stiže na neki red, porez nam stiže na Aradački atar", navodi Višnja Rodušek.

Meštani najviše strahuju da bi im se računi mogli izgubiti, pa da dođu u neugodnu situaciju prinudne naplate. Robert Černak se snalazi na zanimljiv način.

"Elektrovojvodina, oni su navikli stub 9, odnosno bandera ne znam koji broj. To su oni tako navikli zakače mi tamo. Ili bace tu negde kod komšije. Komšije, mi jedno drugome tako delimo", ističe Robert Černak.

Porodica Josipa Čizmića je tek na osnovu poziva za izbore saznala da više ne žive u Zrenjaninu.

"Sin je pravio ličnu kartu, dobio je adresu na Aradac i sve što stiže na njega ide u Aradac. Do Zrenjanina imamo sto metara, a do Aradca pet kilometara", kaže Josip Čizmić.

Pošta Srbije u saopštenju kaže da će svaka pravilno adresirana pošiljka biti isporučena, ali ne daju odgovor koji reonski poštar nosi poštu u Višnjičku. U Republičkom geodetskom zavodu su ucrtali Višnjičku na osnovu odluke Skupštine grada Zrenjanina iz maja prošle godine, a lokalna vlast je nadležna i za određivanje granica između naseljenih mesta. U ovom slučaju linija koja deli Zrenjanin od Aradca se nalazi na pedeset metara od ulaza u Višnjičku ulicu.

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво