Читај ми!

Pobednice festivala "Minja Subota"

Na nedavno održanom muzičkom festivalu "Minja Subota" u organizaciji Dečjeg kulturnog centra u Beogradu, tri devojčice iz Šapca i Koceljeve pobednice su u svojim kategorijama solista do 14 godina. Zanimljivo je da su sve u klasi istog nastavnika muzičkog, Ivana Markovića, ali u osnovnoj školi.

"Muzika je put do sreće", zapisano je u učionici pevača šampiona, ali i u sećanju svih koji su voleli Minju Subotu i kultnu emisiju "Muzički tobogan". Nađa, Lenka i Ognjena, koje smo zatekli da vredno vežbaju i posle pobede na festivalu posvećenom Minji, rekle su nam da su jednako uživale u pripremama i samom nastupu pred eminentnim žirijem i stotinu takmičara iz škola u Srbiji i dijaspori.

"U početku sam baš imala tremu, ali posle je bilo sve opušteno i onda kada sam se oslobodila, nastavnik kaže da mi je ovo bio najbolji nastup do sada", kaže Nađa Todorović iz koceljevačke OŠ "Mića Stanojlović".

"Od početka smo bili jako zaiteresovani za to i kad mi je nastavnik rekao, ja sam odmah pristala da idem na festival", navodi Lenka Lazarević iz šabačke OŠ "Stojan Novaković".

Ognjena Danojlić iz OŠ "Jevrem Obrenović" u Šapcu dodaje: "Ja stavrno obožavam da pevam, svaki dan bukvalno ceo dan pevam. Stvarno sam bila oduševljena kad sam čula da sam dobila sto poena i nisam stvarno ni očekivala da ću do takvog uspeha doći."

Oduševljen uspehom svojih učenica na festivalu koji stopama Minje Subote oplemenjuje dečju dušu i pesmu, nastavnik Ivan Marković kaže da su tri osnovne škole u kojima radi rasadnici muzičkih talanata.

"Ovo je sve nas jako prijatno iznenadilo i ono što je jako lepo kao rezultat svega toga je, deca su pozvana na završni nastup odnosno na svečanu dodelu diploma, koji je bio na Minjin rođendan, 8. novembra realizovan u Dečjem kulturnom centru u Beogradu učestvovala su sva deca koja su osvojila 100 bodova", ističe Ivan Marković, nastavnik muzike.

Pobednička družina nastavnika Markovića otkrila nam je da im je uz pobedu dragoceno iskustvo susret sa poznatim pevačima i pesnicima koji su zajedno sa Minjom stvarali za decu.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво