Šabački volonteri u akciji

Danas je Međunarodni dan volontera. U svetu, u slobodno vreme, dobrovoljno radi i pomaže drugima više od milijardu ljudi. Ovaj dan, brojnim aktivnostima, obeležen je i u Šapcu.

Novogodišnje čestitke i ukrase za jelku, korisnici Dnevnog boravka za osobe sa mentalnim smetnjama i intelektualnim poteškoćama prave svakog decembra. Pre časova u školi, pomaže im i Nina Antić. Angažovana je i u službi "Pomoć u kući".

"Volontiram u Karitasu, nevladinoj organizaciji koja se bavi humanitarnim radom, to prvenstveno radim jer volim da pomažem drugima ukoliko sam u mogućnosti idem u Medicinsku školu i to je poziv kojim bih nastavila da se bavim, smatram ovo adekvatnim načinom da stičem nova iskustva i neka nova prijateljstva", kaže Nina Antić, volonterka u Karitasu.

Povodom 5. decembra, šabački Crveni krst, uručio je zahvalnice svojim volonterima.

"Najveća satisfakcija mi je kad vidim osmehe na licima onih kojima pomažem. Ja sam volonter Crvenog krsta već tri godine, moj deda je bio redovni davalac krvi pa sam htela na neki način da nastavim tradiciju, bila sam volonter na svim akcijama koje je organizovao Crveni krst i trenutno najviše volontiram na akcijama dobrovoljnog davanja krvi", navodi Valentina Palažević, volonterka Crvenog krsta.

Volonteri Udruženja Svetlost, svoj dan obeležili su sa sugrađanima.

"Međunarodni dan volontera je dan kada se svi mi volonteri okupljamo, evo već nekoliko godina zaredom 5. decembra mi iz Udruženja Svetlost delimo čaj, delimo bombone, delimo naše široke osmehe i tako grejemo dušu građanima u ovim hladnim danima", ističe Goran Dimitrijević, volonter Udruženja Svetlost.

Gordana Mandić Radosavljević, predsednica Udruženja Svetlost dodaje: "Cilj je da pokažemo solidarnost, cilj je da ljudi, mladi, ali i drugi koji su zainteresovani svoje vreme ulože kvalitetno u zajednicu. Želimo da vidimo promenu u zajednici i jako nam je važno da imamo podršku naših sugrađana. Svako ko je volontirao kod nas, poneo je lepe utiske i pozitivnu energiju zato što je učinio nešto dobro".

Povodom Dana volontera Udruženje Svetlost štampalo je i ,,Novine uz čaj,, i organizovalo izložbu strip tabli sa proširenom realnošću.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара