Niš među pet potcenjenih gradova koje treba posetiti širom Balkana

Grad Niš našao se na listi pet potcenjenih gradova Balkana koju je objavio prestižni poslovni magazin Forbs. Američki magazin, koji je poznatih po listama najbogatijih i najmoćnijih ljudi, preporučuje putovanja na te destinacije.

U poslednje dve godine, Niš se dva puta našao na listi preporuka uglednog američkog magazina Forbs. Prvi put kao destinacija koju obavezno treba posetiti posle korone, a sada kao jedna od pet najpotcenjenijih lokacija na Balkanu. Pored Niša tu su Varna, Ohrid, Doboj i Berata u Albaniji.

"Odličan brend i oni koji čitaju na svetskom i globalnom nivou takve portale znaju kad se pojavite na takvom portalu – šta to znači. Mi moramo da iskoristimo ne samo to već sve što se o Nišu govori na svetskom nivou", kaže Nenad Rokvić, predsednik Uduženja turističkih vodiča.

"Ovo je veoma značajno zbog toga što je to jedan prestrižan časopis i što sigurno podiže nivo spoznaje o Balkanu i Nišu", ističe Bane Simović, turistički vodič.

Forbs piše da je Niš dao nekoliko rimskih careva i preporučuju istorijske spomenike od Tvrđave do Ćele-kule, ali i vrhunske restorane u centru grada.

"Turisti iz okruženja su nam najčešći gosti – iz Bugarske, Makedonije, Bosne i Turske, zatim iz Mađarske, Hrvatske i bivših jugoslovenskih republika, a onda mogu da dodam skandinavske zemlje i zapadnoevropske zemlje", navodi Nenad Rokvić.

"Strancima su, pored hrane i prirode, interesantne i kulturno-istorijske znamenitosti. Oni vole da vide i okolinu - Đavolju varoš, Staru planinu i druge uglavnom prirodne atrakcije", dodaje Bane Simović.

Ova preporuka vrlo je važna za Niš, koji u ovoj godini ima povećanje broja turista za 74 odsto i do oktobra ga je posetilo oko 115.000 turista.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво