Leskovac: Pomoć za Aleksandra Pejića

Aleksandru Pejiću iz okoline Lebana hitno je potrebna transplantacija bubrega jer bubreg koji mu je majka dala pre 17 godina organizam odbacuje. Jedini izlaz za Aleksandra je operacija u Turskoj. Neophodno je što pre sakupiti 50.000 evra jer je životno ugrožen. Učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca organizovali su humanitarni bazar kako bi podstakli Leskovčane da u što većem broju pomognu ovom mladom čoveku.

Na trpezi humanosti slatki, slani zalogaji, voće i zimnica. Zajednički sastojak je želja da se pomogne. Šireći dobrotu budući leskovački poslastičari privukli su veliki broj sugrađana svesnih da humanost koliko god malena nije uzaludna:

 

„Svaka čast, ništa drugo ne mogu da kažem, nije ni prva akcija, a stalno se trude i stalno su ovde".

„Baš je super, super i za svaku pohvalu".

„Lepo je to, humana akcija, hvala Bogu, tako i treba, što kažu zdravlje je preče".

Jedva da je neko od njih punoletan, ali ispit zrelosti ovde se polaže tokom celog školovanja. Onaj stručni već su savladali jer generacijama njihov simbol je kvalitet. 

„Imamo i slane i slatke proizvode, kolače, mafine, projice, kiflice, sve smo mi to spremali za humanitarnu akciju", navodi Sanja Stanojković, učenica 3. razreda Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu.

Anđela Zdravković dodaje: „Sve se prodaje. Nismo očekivali ovoliku prodaju".

Humanitarni bazari učenika jednog od najtraženijih smerova leskovačke Trgovinsko-ugostiteljske škole postaju tradicija. Pomoć su namenili Aleksandru Pejiću iz Ćenovca kod Lebana kome je hitno potrebna transplantacija bubrega.

„On donatora već ima i nema novac za transplataciju, tako da mu je neophodno da se u što kraćem roku sakupi novac. Mi smo jedan deo novca već prikupili", kaže Gordana Milošević, profesorka poslastičarstva.

Gde postoji ljubav tu postoji život govorili su mudri ljudi. Ona je i nada da tridesešestogodišnji Aleksandar neće izgubiti trku sa vremenom. Prva transplantacija 2005. urađena je zahvaljujući njegovoj majci, za novu šansu u Turskoj potrebno je 50.000 evra.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара