U Valjevu od stare škole dva vrtića, i mesta za sve

Jedan od velikih problema u Valjevu je manjak slobodnih mesta u vrtićima Predškolske ustanove „Milica Nožica". Povećanje kapaciteta poslednji put bilo je pre deset godina. Rekonstrukcijom stare zgrade Osnovne škole „Milovan Glišić" problem bi trebalo da bude rešen.

Na listi čekanja za mesto u valjevskim obdaništima je više od pet stotina mališana. Dugogodišnji problem roditelja, koji imaju decu predškolskog uzrasta, biće rešen rekonstrukcijom i adaptacijom nekadašnje Osnovne škole „Milovan Glišić".

 

„Postojeće učionice se uklapaju sa nekim standardima i potrebama vrtića. To jedino nema nikakvih promena, a ostalo sve se uklanja - podovi, stari malteri, plafoni, sve instalacije se ukidaju, rade se nove i radi se ta neka prenamena, dodaju se mokri čvorovi i kuhinja", navodi Borivoj Jakovljević, šef gradilišta.

Dva objekta i fiskulturna sala imaju oko tri i po hiljade kvadratnih metara. Iz gradskog budžeta za građevinske radove izdvojeno 234 miliona dinara.

„Dvadeset jedna soba je predviđena u dva vrtića. Jedan vrtić bi imao jedanaest, a drugi bi imao deset vaspitnih soba, znači, dve odvojene jedinice. Mislim da će uslovi biti mnogo bolji", ističe Milan Radović, direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica".

Predškolska ustanova „Milica Nožica" u Valjevu ima devet gradskih i dva vrtića na selu. U sledećoj upisnoj godini sa još dva nova, liste čekanja ne bi trebalo da bude, a biće zaposleno još sedamdesetoro ljudi.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи