Predstavljena nova pravila Košarkaške lige Srbije

Na Staroj planini održan je trodnevni skup o novim pravilima u Košarkaškoj ligi Srbije. Jedno od njih je uvođenje kontrolnog video sistema IRS.

Kao na Evropskom prvenstvu i u našoj Košarkaškog ligi od naredne sezone primenjivaće se IRS sistem. Po tome će naša nacionalna liga biti prva u regionu.

"To je sistem koji nam puno donosi, koji će uticati na podizanje regularnosti lige, ali samim tim će vratiti poverenje u sudije i njihove odluke", smatra Aleksandar Grujin, predsednik KLS.

"Za sve nas je najbolje, zbog finalnog rezulata, za sve nas je najbolje da se to isproverava i da svi budemo tamo gde bi trebali da budemo", kaže Vladimir Jevtović, internacionalni sudija.

Opremu za dvorane i klubove, obezbedilo je resorno ministarstvo. KLS liga veoma je važna za razvoj regionalnih centara i kao baza mladih košarkaša.

"Mi imamo ovde rudnik potencijala, perspektivne dece i perspektivnih devojčica, samo mora da se radi, a moramo da obrazujemo nove trenere, da stvaramo nove sudije", navodi Nebojša Čović, predsednik KK Crvena Zvezda.

"Naša liga je za razigravanje mladih igrača, ne mogu svi da igraju u Zvezdi i Partizanu, nema mesta", navodi Miroslav Nikolić, trener KK Vršac.

Domaćim košarkaškim trenerima, sudijama i delegatima bilo je Javno preduzeće "Stara planina".

"Mi ćemo razvijati ovaj ovde segment i ovaj dragulj na Staroj planini, na Krovu Srbije, upravo ka tome da ne bude samo zimska destinacija, kao što već i nije, nego i za sve ostale pripreme svih sportova", kaže Goran Karadžić, direktor JP Stara Planina.

Po novim pravilima, treneri će imati mogućnost za jedan čelendž, i upotrebu i-er-es sistema, ukoliko se na slažu sa sudijskom odlukom.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво