Читај ми!

Leskovački triatlonci svakog dana pobeđuju sebe i pomeraju granice

Leskovčani Milan Petrović i Vladimir Lazarević među najboljim su srpskim triatloncima. Nedavno su postigli zapažene rezultate na takmičenjima u Kotoru i Grčkoj, a sada se spremaju za nove izazove. Milan je slep od desete godine i učesnik je dve paraolimpijade, a Vladimir je ovim sportom počeo da se bavi u četrdesetim. Potvrđuju da godine i invaliditet nisu prepreka za uspeh.

Za njih prepreka nema. Svoja tela dovode do krajnjih granica izdržljivosti. I u hladnoj vodi i na vrelom asfaltu svakodnevno treniraju, jer je triatlon mnogo više od sporta, jedinstveni izazov kojim se bave samo najhrabriji i najspremniji. Milan Petrović, naš proslavljeni paraolimpijac, slep od svoje desete godine. Vladimir Lazarević, iako u petoj deceniji života, postiže zapažene rezultate na takmičenjima u Srbiji i regionu.

Posle biciklizma, kažu, triatlon je došao kao logičan nastavak sportske i životne priče.

"Ja sam trenutno došao do polučeličnog triatlona, dva kilometra plivanja 90 bicikla 20 trčanje i jednostavno uživam u tome", kaže Milan Petrović, triatlonac.

Nakon plivanja u Brestovačkom jezeru, sledi trčanje. Umor vidljiv, ali odustajanja nema, jer štoperica ne staje.

"Ovde smo na jezeru i treniramo dva puta nedeljno, treniramo i na bazenu u Leskovcu, ali kombinacije treninga su česte tokom sezone", navodi triatlonac Vladimir Lazarević.

Kada konačno dođu do bicikla, Milan i Vladimir su kao novi. Na regionalnim putevima teško ih je stići i vozilom jer idu brzinom od preko 40 kilometara na sat. Zadovoljstvo posle uspešnog završenog treninga ne mogu da sakriju.

"Srećni se vraćamo kući puni hormona sreće zadovoljni što smo uspeli da ostvarimo zadate norme treninga za današnji dan i već se pripremamo za sledeći trening", kaže Vladimir Lazarević, a Milan Petrović dodaje: "Ja uvek kažem da je nebitno da li se radi o treningu, da li se radi o trci, svaki put kad završim osećaj je fenomenalan jer znam da sam nešto dobro uradio za sebe."

Milana i Vladimira do kraja godine očekuju važna takmičenja na Vlasinskom jezeru i u Beogradu. Oni imaju cilj da svakodnevno pobeđuju sebe i pomaraju granice. Rezultati će doći sigurno, a ni Olimpijada nije daleko.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво