Mnogi biraju odmor u Srbiji uz vaučere

Smeštajni kapaciteti u Bukovičkoj banji, u Aranđelovcu, popunjeni su do kraja leta, a gosti u Vrnjačkoj Banji i na Srebrnom jezeru ostaju duže nego prethodnih godina. Razlog je, kažu hotelijeri, veća vrednost vaučera, koje izdaje Ministarstvo turizma.

U raskošnoj prirodi podno Bukulje i Venčaca, čistom vazduhu, i mnogobrojnim lekovitim izvorima, godišnje uživa oko 200.000 gostiju.

Ovde je leto već u punom jeku, a Bukovička banja, nikad posesećenija. Tome je doprinelo i podizanje vrednosti vaučera Vlade republike Srbije.

"Od srede mi već nemamo slobodne kapacitete u julu i avgustu mesecu i trenutno radimo na popunjavanju kapaciteta koji izdaju smeštaj putem vaučera za septembar i oktobar mesec. Tako da je Aranđelovac što se tiče vaučera jedna od top 5 destinacija koje su tražene", kaže Jelena Milojević, direktorka TO Aranđelovac.

Sa 110.000 noćenja i skoro milion poseta, prošle godine zbog kovid mera Srebrno jezero bilo je idealna zamena za more. U ovom trenutku ima slobodnog smeštaja, ali će mnogi iskoristiti vaučere kako bi na bazenima, brojnim jezerskim i dunavskim plažama, kao i kroz brojne sportske i rekreativne aktivnosti produžili svoj odmor.

"Smatram da je to dobar potez. Što se tiče interesovanja građana za realizaciju vaučera je ogromno. Na samom jezeru pa i kod nas u objektu. Mi smo već popunili septembar i pola oktobra kada su u pitanju gosti sa vaučerima", navodi Goran Dinčić, vlasnik apartmana „Dinčić".

U specijalnoj bolnici Merkur u Vrnjačkoj banji, povećanje vrednosti vaučera pokazalo je da su gosti spremni da doplate razliku do 15.000 dinara i ostanu par dana duže od planiranog.

"Dodatno smo angažovali rad naših službi i do sada smo izdvojili preko 560 potvrda o rezervaciji smeštaja koji se može iskoristiti do kraja oktobra. Imali smo veliki broj i online rezervacija što se pokazalo kao neka brža opcija rezervacije", kaže Bojana Belić, pi-ar menadžer „Merkur" Vrnjačka banja.

Za odmor u Srbiji opredeljeno je 300 hiljada vaučera, ukupne vrednosti 15.000 dinara za penzionere, poljoprivrednike, sudente, socijalne kategorije i zaposlene sa platom manjom od 70.000.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво