Na krosu RTS-a „Kroz Srbiju” učestvovalo više od polovine školske populacije

Trideset drugi kros RTS-a je i ove godine ispunio očekivanja. U nekim školama u Srbiji koje su ove godine bile glavni organizatori pod pokroviteljstvom resornog ministarstva odziv je bio skoro stopostotan.

Za pobedu, za medalju, ali pre svega zbog druženja i zdravlja. Trčalo se danas u celoj Srbiji od Subotice do Preševa. Više hiljada osnovaca, ali i predškolaca uglavnom na svojim terenima, na krosu RTS-a. Leskovac se i ove godine pokazao kao dobar organizator, a školarci zadovoljni neki što su učestvovali, a neki što su pobedili.

 

„Od 25. juna do drugog jula imamo kamp đaka iz dijaspore koji će biti ovde naši gosti", navodi Aleksandar Pejčić, koordinator krosa RTS-a u Leskovcu.

Osnovci škole „Braća Vilotijević” trčali su u kraljevačkim Borićima. Mnogima je ovo bio dobar trening za predstojeća takmičenja:

„Dosta mi znači što mi ovo dođe kao priprema za republičko takmičenje u atletici sa drugarima."

Učenici somborske Osnovne škole „Avram Mrazović” od početka učestvuju na RTS-ovom krosu. I ove godine su pokazali da se na njih treba ugledati.

„Učesnici smo zato što smatramo da je ovo jedna dobar projekat, jedna dobra ideja i da deca treba da učestvuju i da trče", ističe Maja Sekulić, direktorka OŠ „Avram Mrazović".

Masovan odziv na ovoj jedinstvenoj manifestaciji bio je danas i u Čačku i Paraćinu.

"Trudimo se da gajimo ljubav prema sportu, vežbanju tako da mislim da se to videlo i na današnjem krosu", navodi Nataša Stefanović, učiteljica paraćinske OŠ „Momčilo Popović Ozren”.

"Odziv je skoro stopostotan tako da hvala deci, hvala svim mojim nastavnicima", zadovoljan je Milko Ikonić, direktor OŠ „Vuk Karadžić" u Čačku.

Bez trčanja nema zdravlja. Svako može da trči – bitno je samo početi. Zato je kros RTS-a važan jer će ovim dečacima i devojčicama ostati trajno u sećanju.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво