Najsavremeniji informatički kabinet stigao u Smederevsku Palanku

Dobili su ga đaci OŠ "Olga Milošević", za Dan škole .On je primer kako bi mogle da izgledaju sve učionice u budućnosti.

Učionica budućnosti, kakvoj se nadaju sva deca u Srbiji,  ima snažne računare, stabilan internet, podno grejanje, udobne stolice i osvetljenje koje pomaže fokusiranju na  rad i učenje. Đaci kažu da je lepa, svetlija i neuporedivo bolja u odnosu na pređašnju.

Iako su već imali dobar kabinet za informatiku, ovaj je prvi u zemlji gde  i internet rade dovoljno brzo i pouzdano da isprate ceo nastavni plan programiranja i rada u oblastima.

"Imamo  interaktivni ekran koji, ako radimo sa jednim učenikom, ostali mogu da gledaju, da vide gde su pogrešili, mogu da daju primedbu i na osnovu toga svi zajedno  učimo, a ne kod svakog posebno da pokazujem kako treba da rade. Cilj je da svi ukapiraju kako treba da rade , na da im samo pokažemo pa da oni rade po sećanju," objašnjava Lazar Rašković,nastavnik informatike.

 U školi smatraju da se ovaj kabinet uklapa u strategiju razvoja obrazovanja do 2030. godine koju je propisalo Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja i da će unaprediti neophodne digitalne veštine i kod nastavnika.

"Podizanjem digitalnih kompetencijama, informatički opismenjavamo naše đake, pomažemo  da nastavnici koji nisu pismeni u meri koju današnja era zahteva od svih nas, postanu pismeniji kroz ovu učionicu,koristeći je ne samo za informatiku već i druge predmete," naglašava direktor Darko Milošević. 

Kabinet je finansirao švajcarski "Heks eper" preko Ekumenske humanitarne organizacije, koja podrškom obrazovanju unapređuje ljudska prava.

„Smatramo da samo obrazovana osoba ima mogućnosti dalje da se usavršava, da pronalazi posao i stvara bolje uslove za sebe i svoju porodicu," naglašava Ana Brta Valent, direktorka Ekumenske humanitarne organizacije.

Vrednost projekta, u kojem su učestvovali lokalna samouprava i lokalni donatori, je 4,2 miliona dinara

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво