Читај ми!

U Kruševcu, rasadniku glumačkih talenata, počeo festival srednjoškolskog teatra i talenta

Oragnizator 15. Tin festa je kruševački Kulturni centar. Do kraja nedelje, iz večeri u veče, premijerno, predstave kruševačkih srednjoškolaca i dramske sekcije Vaspitno-popravnog doma. Najbolje će proglasiti vršnjački i stručni žiri.

Predstavom Dragi tata po tekstu Minje Bogavac, prvi su se publici predstavili učenici kruševačke Hemijsko-tehnološke škole, koji su na scenu s uspehom doneli priču o narušenim porodičnim odnosima i tinejdžerkama koje odrastaju u lošem društvu.

Prema rečima Maše Mihajlović, njih desetak pripremalo se od oktobra sa profesorkama: "Nije bilo toliko teško, uz pravu motivaciju, uz prave osobe." 

Njena drugarica Milica Vilotijević ovo je prva uloga: "Iskustvo je veoma lepo, društvo je odlično i lepo smo se zabavili, družili svi i uživali."

"Ta živost njihova, temperamentnost, rešenost da svoju energiju podele sa publikom vidi se i kasnije, u učionici. Motivišemo druge učenike da nam se pridruže sledeće godine, tako da je ovo zaista jedan vrlo, vrlo bitan momenat u njihovom školovanju i ono što pamte kada završe školu su upravo ovi trenuci", ocenjuje profesorka srpskog jezika Dragana Banjac.

Lidija Užarevac, urednica u Kulturnom centru Kruševac, podseća da je taj grad rasadnik, pre svega glumačkih talenata, ali i drugih:

"Naravno da je ovaj Festival podstrek da oni, mladi, izaberu svoj budući poziv, ali ne samo to, nego da se čita dramska literatura, da se školuje publika i da naš Festival za ovih sedam dana ima preko 3.000 gledalaca." 

Za gran pri festivala i najbolje glumačke nagrade, koje će biti dodeljene 16. maja nadmetaće se i članovi dramske sekcije Vaspitno-popravnog doma, predstavom Fajront, po tekstu Peđe Trajkovića, večeras od 20 časova u Beloj sali Kulturnog centra.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара