Drugi atletski miting Veri Nikolić u čast

Održan je u njenoj rodnoj Ćupriji. Sportisti su se nadmetali u osam disciplina.

Miting je obeležio  trijumf Elzana Bibića na 3000 metara i Amela Tuke, jednog od najboljih evropskih atletičara na kratkim i srednjim prugama, koji je trčao na 600 metara u revijalnoj trci. Nisu krili zadovoljstvo zbog postignutih rezultata, ali i činjenice da učestvuju na mitingu koji nosi ime naše proslavljene atletičarke.

Elzan Bibić, AK NovI Pazar, kaže: "Iako nisam imao u planu ovako rano da otvaram letnju sezonu, međutim, nisam mogao da odolim pozivu, ovoj prelepoj manifestaciji. I  zaista mi je drago da sam po drugi put pobedio na ovako velikom mitingu."

"Bila mi je velika čast što sam došao ovde u Ćupriju, u grad šampiona. I naravno drago mi je što vidim veliki broj mladih atletičara,velikih zvezda,velikih potencijala tako da, sve u svemu, prezadovoljan sam i presretan što sam ovde u Ćupriji," reči su Amela Tuka, atletičar iz Bosne I Hercegovine.
U osam atletskih disciplina trčalo je više od 80 atletičara iz Srbije,Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Stefan Kaljuš, AK Crvena Zvezda, navodi: "Ovo mi je prva seniorska godina, ovo je samo početak, tako da najviše se spremam za sledeće evropsko prvenstvo, za senior sledeće godine."

Drugi po redu atletski miting u Ćupriji za mnoge takmičare bio je i ovogodišnji početak atletske sezone, pa takmičarima i trenerima rezultati nisu bili u prvom planu. To potrvđuje i Dragan Zdravković, direktor mitinga:"Mi polako rastemo, nadam se da ćemo kao i za  uličnu trku proslaviti nekad pedesetak godina. Što se tiče ulične trke, dobili smo nagradu Svetske atletske federacije kao najstarije atletsko takmičenje u Evropi."

Sportski dan završen je prvenstvom Srbije na 10.000 metara. Među damama, očekivanu pobedu odnela je Olivera Jevtić. Prvi u muškoj konkurenciji za seniore bio je Stefan Tovilović, a među juniorima Maksim Puškar.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво