Još tinja požar koji je sinoć izbio u ivanjičkom preduzeću "Eurometal"

Dan nakon požara,šteta se procenjuje u milionima evra, ali će prava procena uslediti nakon što požar bude potpuno ugašen.

Požar je u jednom trenutku zapretio i brojnim stambenim objektima naselja Crnjevo. Vatrogasci su lokalizovali požar, ali je Ivanjičane potresla tragedija porodice Nikolić. Kažu da su bili vredni i pošteni i da sve stekli svojim radom.

Iako će se tek utvrditi uzrok , vlasnici kažu da je požar izbio u predelu krova,  smatraju da je uzrok nestabilnost elektromreže.

"Dolaskom, nestankom struje, dešavalo se više puta. Da li se neki uređaj  upalio, pa je od toga krenulo, to sada ne znamo," kaže Dragan Nikolić, vlasnik preduzeća. 

„Mogu da samo kažem da ćemo od danas svi zajedno početi da raskrčujemo, sve ovo koliko možemo. I  da zajedno krenemo ponovo, polako," poručuje Jelena Nikolić, suvlasnica preduzeća.

Žitelji tog dela grada i ostali Ivanjičan i kažu da su zbog mesta, obima i vrste požara očekivali brojnije angažovanje vatrogasaca iz susednih opština. 

„Ja sam, iskreno, video cisterne ivanjičkog vatrogasnog, vatrogasne stanice, Javnog komunalnog preduzeća i „Puteva," kaže  Momčilo Mitrović, predsednik Opštine Ivanjica.

Prvi komšija Milijan Nešković kao srećnu okolnost navodi to što nije bilo vetra. " Vetar bi napravio čudo, jer gledaj đe je kuća, gledaj ovo," kaže 

Ivanjičani se nadaju da će ova čestita i vredna porodica, uz podršku sugrađana i brojnih poslovnih partnera, uspeti da preduzeće, od kojeg živi dvadeset zaposlenih, ponovo podigne iz pepela.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се