Kruševac, grad fudbala, dobija stadion

Na lokaciji Starog aerodroma, budućem stambeno-poslovno-sportskom kompleksu Centar 3, izgrađen je novi fudbalski stadion po evropskim standardima sa tribinama od hiljadu sedišta, reflektorima i pratećim sadržajima. U toku je postavljanje tartan podloge na atletskoj stazi oko stadiona sa četiri trake.Stadion je dobio ime po proslavljenom fudbaleru iz Kruševca, Miroslavu Kostiću.

"Fudbalski klub "Jedinstvo" iz Kruševca osnovan 1936. uvek je imao teren, ali nikada stadion. Nakon 86 godina ostvarila se želja ljubitelja fudbala. Ovo je treći stadion u gradu sa veštačkom travom.

Na pitanje da li to znači da je Kruševac grad fudbala, odgovor Vladimira Petrovića, pomoćnika gradonačelnice Kruševca za omladinu i sport je: "Kruševac je apsolutno grad fudbala, i kao dokaz toj priči i tradiciji koju imamo kao grad, je izgradnja ovog stadiona koji će nuditi, pored samog terena i atletsku stazu za takmičenja u atletici, za takmičenja na školskom nivou."

Ovo je početak izgradnje jednog velikog sportskog cenntra u gradu.

"Ovaj stadion će zapravo biti u središtu tog sportskog centra, dakle stadion koji će imati sve mogućnosti koje nudi: veštačku travu i sve ostale sadržaje. Pored stadiona biće i jedan prostor koji ćemo ispuniti sportskim sadržajima, mislim na teretanu na otvorenom, na dečiji mobilijar, zatim na skejt park i pan trek. Pan trek poligon, koji je jedinstven, jedna potpuno nova priča što je rastući trend u Evropi. Kruševac će biti prvi grad u Srbiji koji će dobiti takav jedan sadržaj. Pored pan treka tu će biti prostor i za neke druge sadržaje, pre svega mislim na terene za male sportove i mnoštvo zelenila koje će ukrasiti taj prostor", navodi Vladimir Petrović.

U Centru 3, novom naselju koje se gradi u Kruševcu, oko stadiona Jedinstva, biće i veštačko jezero kao i staza za pešačenje.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара