Novi klavir za đake pirotske muzičke škole

Muzička škola "Dr Dragutin Gostuški" iz Pirota dobila je na poklon polukoncertni klavir. Ovaj poklon deo je projekta ministarstva pravde "Sredstva iz oportuniteta". Muzička škola do sada nije imala koncertni klavir, a nema ni adekvatne prostorije za rad.

Veliki novogodišnji paket za učenike Muzičke škole u Pirotu - polukoncertni klavir. U ulozi deda mraza Vlada Republike Srbije. I eto "Malih pirata" na novim dirkama.

"Dirke su bolje nekako. Na starom klaviru je bilo da se malo pomeraju i nije bilo baš lako da se svira. Najviše volim da sviram klavir, a od pesama najviše volim "Pirate", kaže Sava Jovanović, učenik Muzičke škole "Dr Dragutin Gostuški", a profesorka klavira Irena Vezenković dodaje: "Deca su do sada svirala na starim instrumentima, koji su se, naravno, svake godine par puta štimovali. Ali, nije to taj osećaj, kao kad stigne novi, pogotovu polukoncertni klavir. Velika je sreća za nas."

Učenici muziče škole "Dr Dragutin Gostuški" u ovoj, već, odlazećoj godini, postigli su izuzetne rezultate.

"Mi smo u 2021. godini imali gotovo šezdeset nagrada. Zaista smo zadovoljni uspehom, koji su učenici postigli. To su prva mesta, druga i treća i to na republičkom i međunarodnom nivou. Nama to zaista puno znači, jer ćemo na taj način urediti i svoju koncertnu salu, a i omogućiti učenicima i nastavnicima da sviraju na kvalitetnom instrumentu", kaže Marija Mijalković, direktorka Muzičke škole "Dr Dragutin Gostuški".

Polukoncertni klavir čeka novi podijum u sali, a đaci i profesori novu školu. To je, već, poruka za gradskog deda mraza, koji će, valjda, do naredne godine, staviti i ovu želju na listu prioriteta.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво