U Petrovcu na Mlavi druga premijera ove sezone

Petrovačko pozorište "Dragoljub Milosavljević Gula" premijerno je izvelo predstavu "Pozovi me radi preljube". Ovo je druga premijerna tog amaterskog pozorišta u ovoj sezoni.

Jesu amateri, ali se prema onome što rade odnose maksimalno profesionalno.Glumci Amaterskog pozorišta "Dragoljub Milosavljević-Gula" iz Petrovca na Mlavi, to su potvrdili i na premijeri vodvilja "Pozovi me radi preljube".

"Jedna veoma teška predstava, gde nema stajanja, replika na repliku, jedan kiks i sve može da ode u kontra smeru. Ali, mislim da smo se mi ovoga puta izuzetno dobro snašli, po oceni reditelja, ljudi koji su bili na predpremijeri", kaže Stefan Jovanović, glumac Petrovačkog amaterskog pozorišta.

Petrovačko pozorište postoji duže od jednog veka. Proteklih godina došlo je do smene generacija. Staru gardu, koja je proslavila ovaj teatar na scenama širom naše zemlje i regiona, nasledile su mlade snage.

"Mi smo se ovde svi sjajno uklopili, dakle te naše energije su se poklopile i ono što je parola svih nas ovde, svih nas glumaca, a osmoro nas je, svi za jednog-jedan za sve i trudimo se da je to radost igre koju ćemo mi prikazati našoj publici i da je publika ta koja nama svojom energijom i aplauzima vraća tu povratnu informaciju da je ono za šta smo se ovde trudili dva meseca zaista donelo rezultat", navodi Milica Stojadinović, glumica Petrovačkog amaterskog pozorišta.

Čak i profesionalna pozorišta retko se mogu pohvaliti sa više premijera u toku jedne godine.

Ipak, petrovačkim amaterima to je pošlo za rukom. Osim vodvilja "Pozovi me radi preljube" Reja Kunija, početkom godine premijerno je izveden i komad "Ne očajavajte nikad" Branislava Nušića.

Sa ovom predstavom petrovčani su pobedili u Požarevcu na Smotri dramskih amatera Pomoravlja i Podunavlja "Živka Matić".

"Mi smo dobili zadatak i ako je podrška velika i ako lokalna samouprava stoji iza ove amaterske kuće, da podižemo standarde, da održavamo nivo ovog malog teatra na Mlavi koji ima tradiciju dugu preko jednog veka", kaže Milica Ilić, direktorka KPC Petrovac na Mlavi.

Jedna od tradicija petrovačkog pozorišta je i dug teatarski život pojedinih predstava, pa se Petrovčani nadaju da će se i aktuelnim komadima publika iznova vraćati.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи