Читај ми!

U domovima za stare još jedan praznik - bez poseta

Prema preporuci nadležnog ministrastva, korisnici smešteni u Domovima za stare od septembra ne primaju posete, pa će tako i praznike provesti odvojeni od svojih porodica. Naša ekipa posetila je ustanovu "Zaplanje moj dom", u Gadžinom Hanu.

Desetak dana pred Novu godinu sve blista i sija, a uz prazničnu dekoraciju tu su i planovi za doček.

 

"Nadamo se da će da bude pragnje, i prase i jagnje, to zovemo pragnje i poneki špricer", kaže Slobodan Stojanović, korisnik.

"Nova godina, iščekujem je sa radošću, hvala Bogu, a Božić mi baš mnogo znači. Uglavnom sve je ekstra stvarno", navodi Jelena Bebulović, korisnica Doma.

"Biće posle i žurka i muzika koju ćemo mi sami da organizujemo na naš način i veselje i potrudićemo se stvarno da taj dan bude malo drugačiji od svih ostalih dana", kaže Dragana Mitrović, iz Doma za stare „Zaplanje moj dom".

Ipak, na pretpraznično raspoloženje senku baca epidemija koronavirusa, gotovo dve godine bez slobode kretanja, još jedan praznik bez zagrljaja najdražih.

Korisnica doma Ratka Kitić kaže: "Kovid je sve poremetio, nemamo kontakt sa najbližima."

Kaže da ih se uželela i da se čuje sa njima.

"Iako proživljavamo sa njima sve trudimo se da ih razumemo, da ih nasmejemo, da zajedno sve ovo lakše pregrmimo", objašnjava Anđela Rajčević, pripravnik socijalni radnik.

Nova godina je takođe i povod da se sumiraju rezultati, a ovde su za pohvalu.

"Ponosni smo što za skoro dve godine nismo imali nijednog zaraženog korisnika zahvaljujući poštovanju mera i odgovornosti osoblja da se borimo za svaki život", kaže Dragana Mitrović iz Doma za stare „Zaplanje moj dom"

A ako je zdravlja i dobrih prijatelja i muka se kažu lakše podnese.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи