Šta je to "Najbolje iz Vojvodine"?

Priznanje "Najbolje iz Vojvodine" ponelo je 18 privrednika i organizacija u kategoriji proizvoda, programa, manifestacija i usluga, kao motivacija za one koji u svojim delatnostima dostižu i prestižu evropske standarde.

Za Savu Graovca, koji je nadaleko poznat po suhomesnatim proizvodima od mangulice, pokrajinsko priznanje ima poseban značaj.

"Proizvodnjom se bavim jedno petnestak godina, ova nagrada mi je dala još elana, ja sam već u godinama, ali hvala Bogu, imam decu koja će nastaviti", kaže Sava Graovac, proizvođač iz Kovilja.

 

Među laureatima je i Turijska kobasicijada, koja beleži 50–70.000 ljudi, zbog čega je postala i simbol Bačke.

Željko Popić, organizator Turijske kobasicijade, kaže da ovo Kobasicijadi mnogo znači: "Da možemo da cela Srbija i ceo okrug znaju da je Kobasicijada za ovih 37 godina dobila priznanje da je najbolje iz Vojvodine, jer mi i jesmo prvi koji smo krenuli."

U kategoriji manifestacija, priznanje je uručeno Tamburica festu. Oni su oznaku najboljeg iz Vojvodine dočekali uz muziku tamburaškog ansambla Velos.

"Mi smo pre četiri godine od Privredne komore Srbije dobili priznanje 'Najbolje iz Srbije', a posebno smo moj tim i ja ponosni na ovo novo priznanje 'Najbolje iz Vojvodine', zbog osobenosti ovog našeg područja gde su tradicionalno tamburaši deo našeg kulturnog identiteta", kaže Jovan Pejčić, osnivač Tamburica festa.

Za prezentaciju tradicionalne vojvođanske trpeze, među nagrađenima je i ugostitelj Saša Dobromirov iz Novog Sada.

"Utežemo se za kulturnu prestonicu 2022, pratimo šta će sve biti manifestacije, gde možemo i kako da ispratimo ceo program i da budemo što bolji možemo", navodi Saša Dobromirov.

Privreda Vojvodine, uprkos pandemiji, beleži proizvodnju veću za 5,4 odsto, dok je ovogodišnji izvoz prešao 5,5 milijardi evra, zbog čega i ova priznanja imaju veći značaj, kažu iz Pokrajinske vlade.

"Duboko sam uveren da će ovo priznanje za vas biti novi motiv da u delatnostima kojima se bavite, postavite i dostignete još viši standard, i tako date dodatni doprinos razvoju naše privrede", kaže Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine.

A veliki broj priznanja uručenih manifestacijama, govori u prilog uspeha ostvarenog u oblasti turizma, jer sa više od 316.000 turista koji su posetili Vojvodinu ove godine, taj broj je dva puta veći nego prethodne godine.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи