Читај ми!

Šta je izgradnja auto-puta "Miloš Veliki" donela građanima Uba i Ljiga u protekle dve godine?

Od otvaranja auto-puta "Miloš Veliki", deo Srbije kroz koji prolazi ova važna saobraćajnica, postao je pre svega posećeniji. Kako je to uticalo na ekonomski razvoj u pojedinim lokalnim samoupravama uz auto put, proveravala je naša ekipa.

Zbog blizine isključenju sa auto-puta i pazari u lokalnoj prodavnici su veći. Otvaraju se novi poslovni objekti. U Ubu je uloženo nekoliko miliona evra u hotele, akva park i prateću infrastrukturu.

"Dosta je doprinelo nema šta u poređenju od pre dve godine, prilično je bolje", kaže Aleksandar Tadić, iz Sela Stublenica kod Uba.

"Auto put je vrlo značajna odnosno prva stvar zbog koje smo investirali u ovaj projekat", ističe Dragan Popović iz Uba.

"Mi smo odmah zatim ispratili to sa investicijom u drugi hotel koji se nalazi baš neposredno uz taj akva park i mogu vam reći da očekujemo da će i ovaj da radi podjednako dobro kao i onaj prvi", kaže Bojan Lazić iz Beograda.

Darko Glišić, predsednik Opštine Ub kaže: "Mi se nalazimo ovde na Akva parku koji je za mesec i po dana prodao preko 60 hiljada karata. Od toga je bilo preko 45 hiljada ljudi koji su došli sa strane i mi imamo sad recimo i priliku da se pohvalimo i time da porodice iz Beograda dolaze ovde kupuju stanove."

Auto putem "Miloš Veliki" u protekle dve godine češće se dolazilo i do Ljiga i Rajca.

U ljiškoj opštini broj noćenja u protekle dve godine povećan je za 30%.

"Imamo goste čak iz Subotice iz Novoga Sada koji su skratili za dva tri sata putovanje", kaže Radojko Radisavljević, iz Sela Velišavac kod Ljiga.

"Povećano je interesovanje za imanja i za kuće u Opštini Ljig. I ono što se već vidi da je desetak porodica samo ove godine se nastanilo u Opštini Ljig, a rade i stvaraju u Beogradu", ističe Vladimir Ivanović, direktor TO Ljig.

I Banja Vrujci i Divčibare bliže su većem broju turista i investitorima. Valjevo će tek osetiti benefite, kada bude završena brza saobraćajnica naredne godine.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво