Preko sajta do cimera i saputnika na putovanju

Dvoje mladih Nišlija napravilo je sajt koji nudi nalaženje saputnika za putovanja ili cimera za stan. Za kratko vreme sajt je postao vrlo popularan.

Nataša i Miloš su pre dve godine napravili sajt Rumejtor (roommateor.com), koji ima milionski broj pregleda. Kažu da je sajt nastao iz svakodnevnih potreba studenata.

"U studentskim danima sam imao potrebu da nađem cimera, ali nije postojalo onlajn rešenje za tako nešto. Uglavnom su oglasi bili na stubovima oko fakulteta i na preporuku je išlo, moj kolega traži cimera, moja kolegenica traži cimerku", istakao je Miloš Stojanović, jedan od autora sajta.

Studentima su omogućili da ovde vide i oglase za stanove, a kasnije su dodali i tržište nekretninama. Nataša Mitrović, sa sajta Rumejtor (roommateor.com), ističe da nisu znali koliko ih posla čeka.

"Iskreno, nismo znali da možemo uspeti tako brzo, s obzirom na to što se očekuje od jednog sajta. Tako da sam izuzetno zadovoljna, drago mi je što je sve tako ispalo", rekla je Nataša. 

Iako su planirali da se presele u Španiju, zbog uspeha sajta ostali su u Srbiji.

Glavna prednost za Miloša je to što mogu da rade bilo gde.  Ovaj sajt je trenutno u Guglovim  pretragama prvi u Leskovcu i među prvih pet u Nišu i Kragujevcu. Kažu da su uglavnom učili na svojim greškama.

Poslednjih meseci su ljudi iz naše zemlje počeli masovnije da putuju, pa su na ovom sajtu dodali i opciju za saputnika na putovanju.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво