Читај ми!

Zrenjanin domaćin prvog međunarodnog memorijalnog turnira u čast legendarnog boksera Zvonka Vujina

U Zrenjaninu je predloženo da čuvena Hala sportova „Medison“ dobije ime legendarnog jugoslovenskog i srpskog boksera Zvonka Vujina. U evropskom gradu sporta održan je i prvi međunarodni memorijalni turnir u čast proslavljenog boksera koji je doneo prvu olimpijsku medalju za Jugoslaviju.

Proteklog vikenda Zrenjanin je bio centar srpskog boksa, jer je na prvom Memorijalnom turniru "Zvonko Vujin" okupio 60 najboljih takmičara i boraca mlađih kategorija iz šest zemalja. Borbe su bodovane i za budući plasman takmičara.

"Zadovoljan sam, bio je težak meč. Borio sam se, pobedio i to je to", kaže Antonio Mitić iz beogradskog BK Voždovac.

Strahinja Rašić, iz zrenjaninskog BK Petrovgrad, izborio je plasman na Evropsko prvenstvo u Bosni, u kategoriji do 54 kilograma.

Ovoga puta predstavile su se i dame.

"Ja sam potekla što se tiče boksa, ovde u Zrenjaninu i veoma mi je velika čast što ću boksovati danas, predstaviti boks i svoj klub", naglašava Aleksandra Rapaić, BK Petrovgrad, Zrenjanin.

"Ja mislim da je ovo zaista plemenita veština, zbog toga što naravno uključuje mozak, razmišljanje, tehnika, radi se dosta tehnika", dodaje Nikoline Gajić iz beogradskog BK Partizan.

Memorijalni turnir "Zvonko Vujin" održan je u novoj tzv. "kristalnoj" dvorani, a Zrenjanin se kao Evropski grad sporta za 2021. još jednom pokazao kao sjajan domaćin međunarodnih takmičenja.

Možemo reći da se boks opet budi u našem gradu, a na nama, bokserskim i sportskim radnicima i lokalnoj samoupravi jeste da podrže ovakav rad i da u narednom periodu boks još više dobije na značaju", s ponosom ističe Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

"Ovi mladi momci koji danas boksuju i devojke koje imate priliku da vidite su budućnost srpskog boksa i verujemo da će neko imati uzora u Zvonku i bar upola da naprave rezultat njegov, odnosno da osvoji olimpijksu medalju", ističe Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

"Za ovaj prvi memorijal da se postavila prilično visoko ta lestvica i želimo da taj memorijal zaista onako dugo, dugo održava u Zrenjaninu, jer Zrenjanin svakako to zaslužuje", ističe Aranka Binder iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine.

Bokserski turnir u Zrenjaninu nosi ime Zvonimira Vujina, osvajača dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama, 1968. u Meksiku i 1972. godine u Minhenu. Bio je jedan od najboljih boksera Evrope i sveta druge polovine dvadesetog veka. Motiv za brojne mlade takmičare  i buduće šampione.    

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара