Читај ми!

Ima li maski i distance – kontrolišu inspektori u Leskovcu

Poboljšanje epidemijske situacije u celoj zemlji dovelo je do opuštanja i nepoštovanja mera. Zbog opasnosti od ponovnog širenja zaraze inspekcijama je naložena pojačana kontrola. Sa komunalnom policijom u Leskovcu bila je i naša ekipa.

U jednom od najposećenijih leskovačkih ugostiteljskih objekata ni na tren nije oslabila primena naloženih mera. Na ulazu vam ljubazno daju masku, dezinfikuju ruke, upućuju za stolove gde je dozvoljeno sedenje. Zdravlje gostiju i zaposlenih ovde je na prvom mestu.

"Mere poštujemo maksimalno. Osoblje je, to se zna, 100 odsto vakcinisano, bilo je opuštanja, ali zato smo mi tu, imamo čoveka na ulazu koji deli maske, upozoravamo ljude da moraju da nose masku dok ne sednu za sto", kaže Dragan Stamenković iz etno-restorana "Groš".

Leskovačka komunalna policija nije prestajala sa proverama poštovanja protivepidemijskih mera koje su i dalje na snazi. I pre naložene pojačane kontrole prekršajni nalozi zbog nenošenja maske pisani su i građanima i pravnim licima.

"Najviše je opuštanja bilo upravo kod tog nošenja maske u zatvorenom prostoru pa smo delovali negde preventivno, a negde represivno. Fizičkim licima je napisano 20 naloga, 13 prekršajnih naloga je uručeno ugostiteljskim objektima odnosno restoranima i 2 su pravna lica, trgovine", navodi Milan Begović, vođa patrole komunalne policije.

Opuštanje niko ne spori, ali da se ne bi ponovio još jedan talas sa punim ambulantama i bolnicom, uz što masovniju vakcinaciju, važno je delovati preventivno. Zato su na terenu sve republičke, gradske i opštinske inspekcije.

"Prošle godine imali smo oko 160 nadzora svih inspekcija koje su bile uključene i nije bilo kršenja mera, odnosno nije bilo nikakvih kazni od strane inspekcija i nadam se da će naši građani u što većem broju poštovati ove mere i vakcinisati se u narednom periodu kako bismo septembar, kako najavljuju svi stručnjaci, dočekali sigurnije", kaže Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog okruga.

Epidemijska situacija na jugu zemlje je stabilna. Od početka jula 10 je novozaraženih koronavirusom iz celog okruga. U prethodnih šest dana nema novoobolelih.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво