Aerodrom Morava: Prvi komercijalni let Kraljevo-Solun

Sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva danas su počeli sezonski letovi za Solun. Avion nacionalne kompanije "Er Srbija" poleteo je u 13 časova i 15 minuta sa više od šezdeset putnika. Na taj način, na ovom aerodromu, ponovo je uspostavljen avio saobraćja posle pauze od godinu dana.

Od danas je u Srbiji otvoren i treći aerodrom za međunarodne letove. Prvi komercijalnim letom za Grčku, posle suspendovanja aerodroma zbog pandemije korona virusa, uspostavljena je redovna linija Kraljevo-Solun-Kraljevo. Putnici su uglavnom iz Centralne Srbije i Beograda.

"Putujem za Solun, prvi put avionom. Idem tamo kod drugarice, dugogodišnje Grkinje i mnogo mi je drago što je otvoren ovaj aerodrom".

"Ja sam iz Kanade. Studiram u Beogradu medicinu. Idem sada kod drugara. Ima kuću blizu Soluna, na odmor. Pa tako, baš mi je drago da ima ovaj aerodrom i da je povoljna karta", kažu putnici na aerdoromu „Morava"

Cena karte u jednom prvcu u koju su uračunate aerodromske takse iznosi 4.100 dinara. Avioni našeg avioprevoznika leteće iz Kraljeva za Solun i Severni deo Grčke svakog utorka sve do 24 avgusta.

"Mogu samo da pozovem putnike iz centralne Srbije i iz Šumadije da iskoriste ovu vezu na najkraći, najbrži način i dođu praktično do Soluna. Da izbegnu granične prelaze i gužve i da iskoriste benefit koji ima ovaj aerodrom", kaže Boško Rupić, direktor prodaje u kompanije Er Srbija.

Aerodrom Morava je bio otvoren za komercijalne letove za Beč još u avgustu 2019 godine. Tokom prošle godine obustavljeni su svi letovi zbog epidemije korona virusa. Redovna linija za Solun uspostavljena je tek ovog leta.

"Očekujem da u zimskoj sezoni nastavimo tamo gde smo stali pre početka pandemije. Nadamo se da će zdravstvena situacija biti dobra. Mi kao aerodromi Srbije smo spremni", procene su Mihajla Zdravkovića, generalnog direktora „Aerodroma Srbije"

Poletanja iz Kraljeva za Solun planirana su svakog utorka u 13 časova. Povratak iz Soluna je istog dana u 16 časova i 20 minuta.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво