Nikola Trajković, jedan od 100 mladih lekara angažovanih u procesu vakcinacije

Krajem juna, najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i škola uručeni su ugovori o zaposlenju. Jedan od stotinu mladih lekara je i Nikola Trajković iz Vranja. Sada je koordinator za imunizaciju i doktor na punktu za vakcinaciju.

Završio je u Nišu Medicinski fakultet, sa prosekom 9, 73. Ugovor je, kaže nagrada, podstrek i podsticaj, potvrda da je neko prepoznao njegov rad.

"Sa druge strane, imam i veliku odgovornost, smatram da nakon, zbog toga što sam jedan od tih najboljih studenata, da moram da se na jedan način odužim i državi i svom narodu", kaže Nikola.

U Vranju je do sada dato 73.800 doza vakcina, pored domaćeg stanovništva na punktu u Sportskoj hali vakcinišu se, bez zakazivanja, i državljani Severne Makedonije. Do sada ih je vakcinisano 11.398.

Po planu protiče imunizacija, ocenjuje koordinator , dr Nikola Trajković. Tu je da organizuje, pomogne, usmeri, odgovori na pitanja.

"Najčešće pitaju koja je vakcina dobra, svakako odgovor je da sve vakcine koje imamo su dobre vakcine, pitaju za moguće eventualne nuspojave, svakako objasnimo da kao i sve vakcine, tako i vakcina protiv koronavirusa ima određene nuspojave, tako da dosad u razgovoru sa pacijentima, primetio sam da nije bilo značajnih nuspojava", objašnjava Nikola.

Prva želja za specijalizaciju mu je urologija, a do januara, dok ne nastavi stručno usavršavanje, radiće kao kordinator za imunizaciju.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво