Rolerke iz Vranja - Grofice od Pohorja

Posle pauze, izazvane pandemijom, ponovo počinju sportski klubovi da se takmiče u inostranstvu. Sedmoro takmičara Ski kluba Besna kobila su u vožnji rolerima na nedavno održanom otvorenom prvenstvu Slovenije, u Vuzenici, osvojili 6 medalja. Učestvovali su i na Svetskom kupu.

Grofice Pohorja postale su Dunja Arsić, u kategoriji do 10 godina, i Anastasija Stojanović, do 14 godina. Prve su stigle na cilj, i pored medalja dobile i pehar, titulu.

"Ja sam se mnogo trudila da bi osvojila prvo mesto, moja konkurencija je bila slabija nego prošle godine i nije bilo mnogo teško", kaže Grofica Pohorja Dunja Arsić.

"Staze su bile zahtevne, imali smo i otežavajuće okolnosti, padala je kiša, morali smo da menjamo, da stavljamo točkove za kišu", dodaje Anastasija Stojanović, takođe Grofica Pohorja.

Učestvovale su takmičarke Ski kluba Besna Kobila i na prvoj ovogodišnjoj trci Svetskog kupa. Emilija Arsić i Mia Dedinac zadovoljne su postignutim rezultatima.

"Takmičila sam se na Svetskom kupu gde sam zauzela 16. mesto, moram da kažem da je to jedno od najboljih mesta od kako klub postoji", zadovoljna je Emilija Arsić, Ski klub Besna Kobila.

"Dugo smo iščekivali prvo takmičenje i tako da je bilo kao da se nismo videli dugo, već kao da smo se juče videli, bilo je lepo, družili smo se, prijateljstva su se samo nastavila", dodaje Mia Dedinac iz istog kluba.

Pre deset godina obnovljen je rad skijaškog kluba, osnovanog sredinom prošlog veka. Sa skija van snežne sezone, prelaze na rolere.

Što se tiče dece u klubu koja pohađaju tu našu roler školicu smo na cifri od 100 dece, a što se tiče usko takmičarskih, smo na cifri od 25 dece", objašnjava Đorđe Dedinac, Ski klub Besna Kobila.

"Odlično, idemo levo desno malo vozimo, trkamo se.- Koliko se često okupljate? Pa jedno svaki drugi dan, da se kaže", ističe Lazar Spasić, Ski klub Besna Kobila.

"Najviše mi se sviđa što nema nijedna moguća salveta, ni papirić na putu, nije zagađeno", ističe Strahinja Kostadinović iz istog kluba.

Pripremaju se za jul i Svetski kup u Slovačkoj, a početkom avgusta, ako situacija dozvoli i podrška ne izostane, Vranje će biti domaćin Svetskog kupa.

 

 

 

 

 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво