Читај ми!

Pouke šabačkog akademika prof. dr Marka Todorovića koje oharabruju i prosvećuju

Šabački akademik, prof. dr Marko Todorović, poznat kao lider pronalazaštva koji je izumeo biodizel i istraživač u oblasti hemije, ekologije i ekonomije, napravio je u rodnom Trbušcu park nauke. Doba korone iskoristio je da napiše nekoliko knjiga i da se posveti proizvodnji organske hrane.

Stvarajući 360 patenata i pedeset naučnih knjiga pobeđivao sam brojne životne korone,kaže uz osmeh akademik Marko Todorović koji je za novu mogućnost građenja Mendeljejevog sistema elemenata bio i srpski kandidat za Nobelovu nagradu. Kaže da sve što je uspešno  napadaju životni virusi i da je ovaj poslednji, medicinski, savladao zahvaljujući znanju. Smatra da je kovid nastao  spajanjem virusa i bakterija.

"Mi smo zaboravili da taj nevidiljvi svet mikroorganizama postoji, ponašali smo se sasvim drugačije. Međutim, taj svet ima i svoje fizičke i hemijske metode kako se uništava. Znanje sam imao zahvljajući tome što sam već radio nukleinske kiseline kao ključne molekule života , video šta znači razlika između RNK i DNK. Jedna od tih metoda je alkoholiziranje i onda sam ja u prepečenicu, domaću rakiju, ubacio  ekstrat od suve šljive da bih dobio lepu boju i ubacio ekstrat ruzmarina i ekstrat koprive, vitamin B12 i to sam pio pred ručak. Stečni umunitet je način života, ishrane i korišćenja suplemenata i smatram da posle 50. godine, kada bazalni metabolizam opada, svako biće treba da koristi te suplemente," upozorava akademik Todorović.

 Profesor koji je bio predavač na brojnim svetskim univerzitetima zadivljen je kako su Kinezi u borbi protiv kovida koristili srpsku varikinu. Nemerljivo znanje iz hemije života za vreme izolacije pretočio je u nekoliko novih knjiga. Na imanju izgradio je park nauke. Najveće ispiracije, kaže,naviru tu, ispod hrastova starih 600 godina gde je pre dve decenije ogradio prostor, napravio amfitetar, česmu i vidikovac.

"Pogledajte ova dva hrasta i ove dve lipe, to je prirodna ljubav, nema jače ljubavi od prirodne ljubavi. Moja je poruka da se više volimo, poštujemo, cenimo i da dajemo doprinos očuvanju, kao što i ja dajem godinama tradiciji našeg naroda koji je ponosan,ponosan sam i ja  što sam ostao u mojoj zemlji," poručuje profesor Todorović.

 Među brojnim naslovima naučnika koji je reorganizovao Srpsku akademiju inovacionih nauka ,česti su duhovni saveti za srećniji život. Danas se,  kaže, mnogi bave ekologijom, a malo ko duhovnim zagađenjem protiv koga se moramo boriti poštovanjem i višim nivoom svesti.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи