U siromaštvu i tuđem stanu boljem sutra nadaju se Ivana i njenih sedam kćeri

Uz samu rumunsku granicu, u selu Vatinu, živi porodica Tokin. Nezaposlena Ivana Nemet i njenih sedam kćerki žive u neuslovnoj iznajmljenoj kući jer nemaju sopstveni krov nad glavom.

Trošna kuća na kraju sela Vatin od prošle godine privremeni je dom Ivane Nemet, samohrane majke koja odgaja sedam kćerki. Uz pomoć skromih primanja deci jedva uspeva da obezbedi neophodno, a pri tom neuslovnu kuću plaća 10.000 dinara mesečno.

"Kuća nam treba, ovo nije moje, ja ovo plaćam. To nam je napotrebnije, za ostalo-polako. Ovo je kuća od moje setre, ona je kupila, ona isto živi tu u Vatinu, kao i majka i dve setre, ja sam ovde podstanar," kaže Ivana.

Kuća nije jedino što joj nedostaje! Potrebna je i garderoba, patike, posteljina, pokrivači. Deca, naravno, žele i laptop.

 Osmočlana porodica i pored teških uslova živi u ljubavi i slozi- najstarija Željana ima 17 godidna  i sanja da bude frizerka, najmlađa je Anđelija koja ima 5 godina. Sve devojčice redovno pohađaju školu, kulturne su i nadasve skromne . Kao i svaka majka, Ivana za svoju decu želi bolju budućnost.

"Da budu dobre, da završe školu, pa ako negde uspemo da se zaposlimo pa posle," njena je želja.

 Bolju budućnostz za svojih sedam kćerki Ivana će teško uspeti da obezbedi sama. Akcija prikupljanja humanitarne pomoći za Tokine već je pokrenuta na društvenim mrežama u nadi da će oni koji imaju i mogi želeti i da pomognu ovoj porodici.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво