Читај ми!

Zlatnim slovima upisan jubilej požeških fudbalera

Nogometni sport klub Glorija, osnovan 1921. godine u Požegi, kasnije će promeniti naziv u Fudbalski klub Sloga. Ovaj sportski kolektiv godinu velikog jubileja zaokružio je istorijskim uspesima u svim kategorijama fudbalera.

Peharom je krunisan uspeh fudbalera „Sloge", koji su ove sezone zauzeli prvo mesto u Srpskoj ligi Zapad. Na taj istorijski uspeh pandemija je ipak ostavila trag.

"Velika šteta što zbog ovog kovida-19 nije mogla da prisustvuje publika, da vidi mnogo toga dobrog u ovoj poslednjoj godini", kaže Aleksandar Petaković, šef stručnog štaba FK Sloga.

"Mislim da je Srbija, zapadna Srbija trenutno puna kvalitetnih igrača, kvalitetnih sportskih radnika, trenera i mislim da će još narednih godina biti rasadnik dobrih fudbalera", ističe Branko Stojaković, predsednik fudbalskog regiona Zapadne Srbije.

To je slučaj i sa Slogom, koji je jedini fudbalski klub u Zlatiborskom okrugu u kojem trenira i šezdeset devojčica.

"Fudbalski klub Sloga je nosilaca sportskog razvoja u Požegi. Trenutno brojimo sto pedeset do dvesta polaznika u školi fudbala, plus takmičarske kategorije – petlići, pioniri, kadeti i omladinci", naglašava Dejan Vukotić, trener mlađih selekcija FK Sloga.

„Sve kategorije od petlića do seniora zauzimaju od trećeg do prvog mesta, tako da je, u pet selekcija, to nezapamćen uspeh u 101 godini Sloge", istče Aleksandar Đurić, predsednik FK Sloga.

Uz podršku Opštine i, najvećim delom, požeških privrednika, klub niže uspehe. Za najveći broj fudbalera Sloge u toku je finiš i školskih obaveza. Pred protivnicima na terenu nemaju straha.

„Deca iz manjeg grada trebaju dosta više da se trude i zalažu od dece iz većeg grada, zato što su deca iz većeg grada viđenija i dolaze iz većeg kluba", objašnjava Nemanja Aksentijević, kadet FK Sloga.

Iako su prvi na tabeli, omladincima Sloge predstoji baraž za ulazak u Prvu ligu, dok kadeti na isti način treba da izbore plasman u Super ligu. Dodatni motiv im je i veliki jubilej kluba, koji planiraju da u ovoj godini bude upisan zlatnim slovima.

 

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара