Za praznike veći broj posetilaca u Prirodnjačkom centru

Prvomajski i Uskršnji praznici mnogima su doneli pet neradnih dana. Ima, međutim, i onih koji se prilagođavaju zahtevima tržišta pa su svoje radno vreme tokom praznika produžili. Prirodnjački centar u Svilajncu i Resavska pećina tokom praznika rade od 10 do 20 sati. Svilajnački park iz doba jure od petka obišlo je više od hiljadu i po ljudi.

Lepo vreme, neradni dani i želja da se promeni sredina i negde otputuje, pa je tokom praznika broj posetilaca u Prirodnjačkom centru u Svilajncu znatno veći.

 

Kažu da su došli da malo izvedu decu i da obiđu i taj deo Srbije:

"Najviše zbog njega, pošto on voli dinosauruse." A na pitanje koliko voli dinosauruse i koji mu je omiljeni, mališan odgovara: „Tireks, zato što je on veličanstven".

"Videla sam pećinske ljude i najviše mi se svideo skelet jednog dinosaurusa."

Da sve bude sigurno i epidemiološki bezbedno brinu se zaposleni, ali su se tokom godinu i po dana koliko pandemija traje i posetioci navikli na nova pravila.

Stefan Radević, kustos Prirodnjačkog centra kaže: "Najbitije je da je siguran obilazak Prirodnjačkog centra, jednostavno i uživanje je onda takvo. Ono što je jako bitno je da se svi naši posetioci pridržavaju mera. "

Muzejski deo Prirodnjačkog centra ima osam tematskih izložbi u zatvorenom prostoru i jednu u parku u unutrašnjosti modela vulkana. Tu je i suvenirnica, kafeterija. Organizovanih školskih poseta zbog epidemije nije bilo pa su najbrojnije bile porodične posete.

"Naš akcenat za ove praznike i jeste na sadržajima za naše najmlađe, to je veliki broj radionica, veliki broj aktivnosti koje su vezane kako za proleće tako za Uskršnje praznike", navodi Danijela Čuknić, direktorka Prirodnjačkog centra u Svilajncu.

Iskustva iz ranijih godina su pokazala da turisti uglavnom spajaju nekoliko mesta za obilazak. Od Svilajnca do Resavske pećine ima manje od 50 kilometara. Tu su i manastiri Manasija i Ravanica, a za sve one koji bi da što više budu u prirodi resavski kraj nudi prostrane hrastove i bukove šume, nepregledne pašnjake i bogata izvorišta vode.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво