Šabac na listi "Fajnenšel tajmsa"

U publikaciji "Evropski gradovi i regioni budućnosti za 2020/21", ekonomski magazin "Fajnenšel tajms" svrstao je Šabac među deset manjih gradova sa najboljom strategijom za privlačenje stranih investicija.

Grad Šabac je ovo priznanje dobio drugi put zaredom, a osnov za rangiranje bili su postignuti ekonomski rezultati, organizacija lokalne uprave i poslovno okruženje.

"Grad Šabac je pre šest godina imao 30.000 zaposlenih, danas ih ima 40.100, prosečna plata je u poslednje četiri godine sa 40.000 došla na 50.089 dinara, broj firmi se značajno uvećao i od 796 kompanija danas smo došli do 1.100, samo u prošloj godini 80 kompanija", navodi gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Broj preduzetnika u gradu se za četiri godine povećao skoro za hiljadu, ističe Zelenović, sa 2.378 na 3.400.

Uz infrastrukturno opremljenu industrijsku zonu, Šabac ima fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, regionalnu deponiju, trening centar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се