Dobra saradnja zaposlenih recept za uspeh trsteničke firme

Regionalna privredna komora u Kruševcu poslovnu godinu počela je dodelom priznanja najuspešnijim pojedincima i firmama u Rasinskom okrugu. Za doprinos razvoju privatnog preduzetništva priznanje je pripalo preduzeću „Mikro lajn“, jednom od 1.665 na području Trstenika.

Iskustvo u preciznoj mehanici koje je Milorad Jovanović, kao inženjer mašinstva, stekao u namenskoj proizvodnji pomoglo mu je da pre četvrt veka sa kolegom započne servisiranje, a potom i proizvodnju stomatoloških instrumenata. Na razvoju proizvoda visoke tehnološke preciznosti sa njima radi i dvoje mladih inženjera.

„Još od srednje škole sam počela da dolazim ovamo na praksu. Tada sam i zavolela ovaj posao, zavolela sam proizvodnju i sve to što ona nosi. Onda sam odlučila to i da studiram i posle toga sam se vratila ovamo da radim i zadovoljna sam svojim poslom i onim što mi firma pruža“, navodi inženjer mašinstva Jelena Strugarević.

Savremeni tehnološki proces omogućio je primenu standarda 13485 i CE znak kao garanciju kvaliteta proizvoda bez koga na tržištu nema opstanka.

„Ovde sam poslednje tri godine i iskustvo je ogromno, posebno rad na ovim savremenim mašinama koje su najveća tehnologija koja postoji kod nas“, navodi programer Goran Milićević.

U kolektivu sa 42 pretežno visokostručna proizvodna radnika uvek ima mesta za mlade. Od ove godine, u okviru dualnog obrazovanja, obuku na savremenim mašinama sa iskusnim majstorima proći će četvoro učenika trsteničke Tehničke škole.

„Sav svoj trud i rad ću preneti na ove mlade koji dolaze sa dualnog obrazovanja“, kaže metalostrugar Marko Racić.

„Najponosniji sam na kadrove koje imamo u firmi, na međusobni njihov odnos, na dobru saradnju sa tim ljudima, na razumevanju, na kvalitetu koji postižu i rokovima koje uspevamo da održimo da bismo zadovoljili ino-partnere“, ističe Milorad Jovanović, suvlasnik i direktor firme „Mikro lajn“ iz Trstenika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво