Pola veka Radio Kragujevca

Radio Kragujevac 18. januara obeležava 50 godina rada. Stanica bogate produkcije i ugleda, decenijama prati razvoj grada, a zbog raznovrsnosti programa postala je sinonim informisanja u Šumadiji.

Punih pet decenija program je povezivao ljude i događaje. Kvalitet je decenijama potvrđivan nagradama, kolektivnim i pojedinačnim.

 Otvaranje Radija u Kragujevcu 1970. godine imalo je ogroman društveni, politički, kulturni značaj, jer su u to vreme, samo veliki gradovi SFRJ emitovali radijski program.

Informisanje u Kragujevcu 1970. godine bilo je oslonjeno na nedeljni list Svetlost, list kragujevačkih studenata, šest fabričkih listova, tri stalna časopisa i druge publikacije.

 Grad je dobio i radio, i na taj način, bolje informisanje o svim zbivanjima. Radio Kragujevac „zatalasao" je svoj program pre pola veka, najboljim kadrovima, oskudnom tehnikom i sa mnogo entuzijazma.

 Radio Kragujevac je kasnije dobio još jedan program - „Drugu boju", a od 21. oktobra 1996. godine televizijski kanal i internet platformu.

broj komentara 0 pošalji komentar