I večeras doček na trgovima u srpskim gradovima

Priliku da još jednom svojim najbližima, prijateljima i poznanicima upute najlepše želje i da se provesele imaće večeras građani Srbije. Na trgovima, u ugostiteljskim objektima i domovima dočekuje se Nova godina po julijanskom kalendaru. I u više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji večeras će biti organizovan doček.

Za dobro raspoloženje večeras pobrinuće se poznate muzičke zvezde i lokalni bendovi. U Vrnjačkoj Banji već tokom podneva na promenadi počelo je zagrevanje uz toplu riblju čorbu i šumadijski čaj .

"Na Trgu kod vrapca od 21 do ponoći: Stefan Živojinović, nakon njega jedna mega zvezda Dragana Mirković, vatromet u ponoć", kaže Ivan Trifunović, direktor TO Vrnjačka Banja.

U Požarevcu su novogodišnji program u centru već otvorili najmlađi, na istom mestu gde će gradski simfonijski orkestar "Gvardija" večeras prirediti pravi spektakl za svoje sugrađane.

"Publika večeras može da očekuje klasik, pop, rok numere . Koncert otvaramo Trič-trač polkom od Štrausa, onda ide malo Edit Pjaf , Sinatra, Dip parpl , potom Kvin, Metalika . Takva vrsta programa će biti večeras", najavljuje Teodora Dimitrijević, umetnički direktor orkestra "Gvardija".

U Valjevu " Divlji kesten" , a na trgu kod Krsta u Kragujevcu "Vesele osamdesete" i "Neverne bebe".

"Biće prilike da uživaju i da se zabavljaju sa omiljenim bendovima, a takođe smo za prvorođenu bebu u večerašnjoj novogodišnjoj noći obezbedili poklon čestitku u iznosu od 100.000 dinara", navodi Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika Kragujevca.

Doček se osim na trgovima širom Srbije oraganizuje i u ugostiteljskim objektima gde su cene simbolične ili je ulaz slobodan.

Interesovanje je iznenađujuće veliko, da kažem popunjeni smo skroz. Što se tiče menija, bogat meni je spremljen, tu je uživo muzika. Biće veselo i nadam se biće lepo raspoloženje", kaže Slobodan Jovanović iz jednog kruševačkog restorana.

Bez obzira na mesto u dobrom raspoloženju , sa lepim željama tačno u ponoć raskošnim vatrometima širom Srbije tradicionalno će biti označen početak Nove godine po Julijanskom kalendaru.

Policija apeluje na građane da budu oprezni sa pirotehničkim sredstvima, jer mogu da izazovu ozbilje i trajne posedice po zdravlje. Da ih ne kupuju na pijacama i uličnim tezgama, već na mestima predviđenim za prodaju. Podsećaju i da je zakonom zabranjeno korišćenje pirotehnike u zatvorenom prostoru, kao i na mestima gde se okuplja veći broj ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво