Šta se sve obnavlja u Šapcu

Šabac je i u decembru veliko gradilište. Posle pola veka, rekonstruiše se naselje Benska bara i gradi Savska promenada. Petina budžeta za narednu godinu, koji iznosi četiri milijarde i sto sedamnaest miliona dinara, namenjena je kapitalnim projektima.

U novo lice naselja Benska bara koje je za Šapčne, što je Beogradu Dorćol, biće uloženo oko 200 miliona dinara. Zamenjene su dotrajale vododvodne cevi, u toku je rekonstrukcija ulica, trotoara, prilaza za osobe sa invaliditetom, novih mesta za parkiranje. Biće više dečjih igrališta i zelenila, i bolji gradski prevoz sa novom linijom na svakih 20 minuta.

Prema projektu, nove boje dobiće i fasade u čitavom naselju.

U okviru kompletne rekonstrukcije Benske bare, planirano je da se uradi i izolacija na 40 stambenih objekata. Za tu namenu, Grad je obezedio novac iz kredita Evropske banke u ukupnom iznosu od dva i po miliona evra.

Šapčani privode kraju i rekonstrukciju Vinaverovog trga ispred čuvenog Zorkinog solitera, inspirisani delom Stanislava Vinavera „Gromobran svemira“. Pri kraju su i radovi na Savskoj aveniji, gde su urađeni mostovi, trotoari i biciklističke staze.

„Očekuje nas još dodatno ulepšavanje sa zelenilom i mobilijarom, biće klupa i drugih elemenata koji treba da upotpune izgled Savske avenije i tu pešačko-biciklističku stazu ka najlepšem delu grada, ka reci“, najavljuje Ksenija Lukić, arhitekta JP „Infrastruktura“.

Za iduću godinu u budžetu Šapca predviđeno je dodatnih šest miliona evra za kapitalne investicije.

„Omogućićemo izgradnju ovih 40 ulica, pored postojećih 35 koje smo uradili u 2019. godini i uredićemo parkovske površine. Ništa nećemo raditi a da građani prethodno ne kažu šta misle, i za sve ovo do sada smo pitali građane. Obezbedićemo i novih četiristo parking mesta“, kaže Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

U gradskoj upravi kažu da novca ima dovoljno, zbog čega je projektovano više. Šabac ima i više zaposlenih, a prihod od poreza na zarade porastao je na milijardu i šest stotina miliona dinara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се