Novo lice Sinđelićeve ulice u Požarevcu

U Požarevcu je završena rekonstrukcija Sinđelićeve ulice, jedne od centralnih požarevačkih saobraćajnica. Radovi su koštali više od milion evra i trajali su skoro devet meseci. To je prva temeljna rekonstrukcija ove ulice posle više decenija, jer su zamenjene i sve podzemne instalacije.

Iako njena dužina od oko 340 metara nije impresivna, Sinđelićeva ulica jedna je od najvažnijih saobraćajnica u Požarevcu. Završetak njene rekonstrukcije, koja je počela u aprilu, obradovao je vozače, ali pre svega stanare. 

„Velika promena, odlično je, sviđa mi se. Led rasveta je odlična. Biće bolje i za vozila i za pešake, i uopšte, sam izgled grada biće mnogo bolji. Kompletna instalacija je promenjena. Pa jeste duže trajalo, ali vredelo je, dobro je ispalo na kraju“, kažu građani.

Posle rekonstrukcije, Sinđelićeva ulica zadržaće samo staro ime, jer je sve drugo novo. Zamenjen je magistralni toplifikacioni vod star 40 godina i azbestne vodovodne cevi, izgrađena je kišna kanalizacija, koja nije postojala, popločani su trotoari, a postavljena je i nova led rasveta.

„Ovde je zapravo dosta stvari bilo ispod zemlje. I kada smo izvodili ove, da kažemo, takozvane podzemne radove, dešavalo se da ta instalacija nije bila usnimljena u katastru, jer se nekada, pre trideset-četrdeset godina, to nije radilo. Iako su i tadašnji zakoni predviđali obavezu izvođača“, kaže Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Zbog zamene i izgradnje podzemne infrastrukture, rekonstrukcija je koštala više od milion evra. Sinđelićeva ulica je u srcu grada, pa je i to otežavalo posao izvođačima.

„Ulicu ne možemo da zatvorimo sto posto za saobraćaj, zbog stanara, dostave, drugih prolaznika, pešaka, tako da, maltene, radi se kao pod saobraćajem, ali poslužilo nas je malo i vreme proteklih par dana“, kaže Srđan Vujisić, šef gradilišta "Neimar put", Salakovac.

Sinđelićeva ulica za sada će ostati jednosmerna, ali je u planu da narednih godina postane dvosmerna, kada glavna požarevačka ulica, Tabačka čaršija, bude pretvorena u pešačku zonu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи