Još jedan oblik vršnjačkog nasilja u Novom Pazaru

Snimak tuče učenika u Novom Pazaru, koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uznemirio je roditelje i celokupnu javnost. Oglasila se i Osnovna škola "Vuk Karadžić" čiji su učenici na snimku. Tim za sprečavanje vršnjačkog nasilja u saradnji sa policijom istražuje slučaj.

Policija u Novom Pazaru uspela je da identifikuje četiri učesnike tuča koje su, po svemu sudeći, zakazivane, a potom snimane od strane njihovih vršnjaka. Prema nezvaničnim podacima identifikovani maloletnici stari su između 11 i 12 godina.

"Mi smo stvarno zgroženi ovim što se desilo, direktorka konstantno drži ove sednice i predavanja u vezi s nasiljem. Tako da smo stvarno iznenađeni kako je uopšte došlo do ovoga" kaže Maida Jerebicanin, predstavnik Saveta roditelja u OS "Vuk Karadžić" u Novom Pazaru.

Prema nezvaničnim izvorima deca su prodavala snimke tuča, za koje je vladalo veliko interesovanje.Tuče su zakazivanne van škole, daleko od očiju školskog policajca i nastavnika.

"Taj problem desio se u naselju Rasadnik. Šta je razlog svemu tome, društvene mreže , mobilni telefoni i na taj način se zakazuju tuče. Mi kao škola preduzeli smo sve zakonske mere" kaže Rafeta Emrović, direktorka O.Š. "Vuk Karadžić" u Novom Pazaru.

Osnovna škola „Vuk Karadžić" u Novom Pazaru broji oko 2000 đaka.Tim za sprečavanje vršnjačkog nasilja nije dovoljan da stane na put ovakvim pojavama. Psiholozi navode da je neophodno veće angažovanje porodice od koje sve počinje.

"Deca ne bi trebalo da se nalaze na ulici, moraju imati smisleni raspored dnevni sa smislenim sadrzajima, a ne mogu dolazit u skolu 2 sata pre skole i 2 sata posle skole ostaju negde u okolini", kaže Mirzeta Zukorlic, psiholog.
U cilju sprečavanja vrsnjackog nasilja u Novom Pazaru su zakazani vanredni roditeljski sastanci, konsultacije sa Centrom za socijalni rad i ostalim nadleznim službama.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи