Kuće na korišćenje za mlade parove koji se nastane u knjaževačkim selima

Opština Knjaževac od šezdesetih godina prošlog veka ima negativan prirodni priraštaj. Opštinske vlasti veruju da će projektom podele državnih stanova i kuća na korišćenje građanima Srbije koji žele da žive u ovom gradu, zaustaviti taj trend.

Prema popisu iz 2011. godine u knjaževačkoj Opštini bilo je nešto više od 32 000 stanovnika. Destek godina kasnije taj broj je opao za nekoliko hiljada. Zbog svega rečenog opštinske vlasti su pored ostalih mera za povećanje broja žitelja na ovom području ponudile besplatan smeštaj svim građanima Srbij koji žele da žive u ovoj Opštini.

 

„Dobra ideja da se vrati omladina da se rađaju deca u tim selima da nam se pokrenu škole da bi smo pokrenuli poljoprivredu."

„Što se tiče ovih stanova ja sam prezadovoljan sa tim što se uradilo, da damo ljudima krov nad glavom", kažu anketirani.

 U Opštini Knjaževac kažu da je u toku popis objekata koji su u državnom vlasništvu. Po završetku tog posla kuće i stanovi će biti renovirani i ponuđeni, besplatno, na korišćenje svim građanima Srbije.

„Mi želimo da na ovaj način uz sve mere pronatalne politike, a naveo bih: 4 hiljade evra za svaku nezaposlenu majku koja rodi treće dete. Mi želimo da povećamo broj stanovnika. U svakom selu u kome bi došao da živi jedan bračni par, to bi, možda, značilo još nekoliko dece u tom selu, to bi značilo i opstanak tih naših sela", kaže Milan Đokić, predsednik Opštine Knjaževac.

 

U Knjaževcu kažu da je ova javna pozivnica dobra osnova za sveukupan razvoj, tim pre što će budući stanovnici ove opštine imati mogućnost zaposlenja kako u industrijskom tako i u poljoprivrednom sektoru.broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 12. dec 2019, 18:17) - anonymous [neregistrovani]

"Baš pomažu"

Toliko je pomoć majkama velika da meni kao majci četvoro dece nisu mogli da obezbede bilo kakav posao. Nisam tražila nikakvu socijalu, već samo radno mesto, kako bih radila i zaradila za svoju porodicu. Nažalost, ne pripadam vladajućoj partiji i zato i nemam posao.