Planinska novogodišnja čarolija

Novogodišnji praznici na planinama tradicionalni su izbor velikog broja turista. Na planinama u užičkom kraju, Zlatiboru, Tari i Zlataru, veći deo prazničnih aranžmana već je prodat.

Ovako je na Zlatiboru bilo u prošloj novogodišnjoj noći, a slično će, po najavama biti i u predstojećoj. Koncerti na Kraljevom trgu već su postali zlatiborska tradicija, a ove godine potrajaće četiri večeri - od 29. kada seriju započinje Dejan Petrović, sledećeg dana je Maja Berović, u novogodišnjoj noći Miroslav Ilić i prvog dana Nove godine Van Gog.

"Potrudili smo se da napravimo zaista što raznovrsniji program, da zadovoljimo sve generacije, da svima napravimo neki koncert po njihovoj meri, nadamo se, odnosno sigurni smo da će Zlatibor biti dobro popunjen za vreme novogodišnjih praznika, a uvereni smo da će nas zima i vremenske prilike poslužiti, da će snega biti dovoljno i da će svi uživati", kaže Vladimir Živanović, direktor TO "Zlatibor".

Novogodišnji aranžmani odavno su u prodaji. Trodnevni, u hotelima koštaju između 200 i 1.000 evra, pa i više, dok je dnevni najam apartmana od 60 evra naviše. Niže cene su, takođe uobičajene na susednoj Tari, gde je dvodnevni ili trodnevni smeštaj od 15.000 do 30.000 dinara. Veliko interesovanje je i za Zlatar koji se poslednjih godina turistički probudio.

"Zlatar je spreman da dočeka goste koji zimsku turističku sezonu i novogodišnje i božićne praznike žele da provedu na Zlataru. Mogu slobodno da kažem da su već u drugoj polovini novembra meseca novogodišnji aranžmani na Zlataru rasprodati tako da se sad već traži mesto više", ističe Branko Pucarević, direktor TO "Zlatar"

Što se Užičana tiče, osim muzičkog početka godine, jer posle četiri zlatiborska biće i dva koncerta ovde na trgu i novogodišnje noći kod kuće što će biti izbor većine, neki će krenuti i na put najčešće u Istanbul, Trebinje, Beč, Prag i italijanske gradove.

U Mokroj gori će "ćira" koji je ove godine prevezao rekordnih skoro 90.000 putnika, po zimskom redu vožnje voziti od 25. decembra do 19. januara.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво