Matija Bećković sa učesnicima književne kolonije u Vranju

U Vranju je sinoć počela 6. Književna kolonija. Prvo veče obeležio je razgovor sa akademikom Matijom Bećkovićem, o njegovom životu i radu, o gradu u kojem je provodio vreme i stvarao.

Do 11. decembra u književnoj koloniji u Vranju biće i interaktivnih radionica sa učenicima osnovnih škola koje treba da podstaknu njihove čitalačke navike i razviju svest o značaju maternjeg jezika.

Organizator književne kolonije je Javna ustanova Narodni univerzitet.

"Eto kako to jezik namesti, tri V, mi sad pričamo u Vranju, o Veri i Valjevu. Kao što je Vranje proslavio jedan pisac i jedan svetitelj, tako je i Valjevo proslavio isti svetitelj i mnogi književnici poput Ljube Nenadovića i Desanke Maksimović", kaže akademik Matija Bećković.

"Nastavljamo naše nesvakidašnje susrete sa ciljem da se između književnika, njihovih dela i čitalaca, odnosno učenika, uspostavi jedan neposredan i prisniji kontakt", kaže Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta u Vranju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво