Život u devet kvadrata

Pre mesec dana emitovali smo, u našoj emisiji, priču o porodici Spasić, koja se sa Kosmeta doselila u Omoljicu kod Pančeva. Bili su u teškoj materijalnoj situaciji i nisu imali osnovne komade nameštaja. Sada se to promenilo, zahvaljujući meštanima i humanitarnoj organizaciji "Ognjište".

Dragan Spasić došao je sa ženom i troje dece iz Gračanice u Omoljicu pre svega zbog najmlađeg sina, koji je krenuo u školu za učenike sa oštećenim vidom. Nisu imali gde da spavaju, ni šporet da se ugreju, a posle priče na RTS-u mame iz Osnovne škole sakupile su novac, od čega su kupili dva kreveta. Seoski sveštenik obezbedio je kompjuter za decu, a jedan privatnik peć, da mogu spokojno da dočekaju zimu.

„Prošle godine nismo imali šporet ni ogrev, a sad je mnogo drugačije, imamo peć i drva", kaže Nikoleta Škodrić.

Spasići su dobili i bojler, frižider i osnovne životne namirnice zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Ognjište" iz Pančeva, koja pomaže socijalno ugroženim porodicama širom Srbije.

„Za ovu porodicu smo čuli preko RTS-a, video sam snimak i u dogovoru sa prijateljima iz Udruženja došli smo ovde da vidimo šta je potrebno", priča Slavko Radojčić, udruženje „Ognjište".

Problem koji je ostao je što petočlana porodica živi u 9 kvadrata. Postoji prostor u potkrovlju koji treba srediti, za šta je potreban građevinski materijal.

„Hvala ovim ljudima još jednom što su nam izašli u susret, to što su nam doneli, ali nama ovo ništa ne znači, ako ne rešimo problem da deca imaju svoje sobe. Mi i dalje spavamo na podu. Šta da radimo, borimo se za život", kaže Dragan Spasić, iz Omoljice.

Dragan i dalje živi tako što putuje u Gračanicu, gde provodi pola meseca i radi u Domu zdravlja. Posao u Pančevu znatno bi olakšao život ovoj porodici.



Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво