Zabelelo na planinama i jugu Srbije

Prvi sneg ove jeseni zadržao se samo u višim predelima; spremno su ga dočekali i putari, uz apel vozačima da prilagode vožnju uslovima puta i da bez zimske opreme ne kreću na put.


Sneg koji je počeo sinoć da pada zadržao se u planinskim predelima; zabeleo se i jug Srbije dok je na Zlatiboru 6 cm visina snežnog pokrivača, a na Kopaoniku od 11 do 15 cm, ali su prohodni putni pravci ka ovim planinama.

"Od Puteva Srbije smo dobili sve potrebne količine soli za celu zimu, oko 4,5 hiljada tona je već na punktovima, rizla je tu, kao što vidite svi putevi su prohodni, snega ima jedino malo preko Borove glave, možda pola centimetra, a svi ostali putevi su prakticno čisti do kraja i nemamo nekih velikih zastoja", kaže Slobodan Božović, tehnički direktor „Putevi", Užice.

Zbog smanjene vidljivosti, mokrih kolovoza i mestimičnog snega , koji je uzrok lančanog sudara jutros na Čokotinom brdu sa manjom materijalnom štetom, apeluje se na vozače da, uz obaveznu zimsku opremu prilagode vožnju uslovima puta.

Na snazi je zabrana za šlepere i kamione s prikolicom preko planinskih prevoja Divčibare i Debelo brdo, kao i na putnim pravcima Šabac - Krupanj, Pričević - Pecka i Valjevo - Lelić.

 

broj komentara 0 pošalji komentar