Mobilni šalteri policije u kraljevačkim selima

Policijski kombi u kome građani mogu da dobiju sve neophodne informacije i da podnesu zahteve za izdavanje dokumenata, obilazi nekoliko sela na području Policijske uprave Kraljevo. Prvog dana, mobilni šalter stigao je u Mrsać i Samailu.

Do neobičnog poliicijskog šaltera, u Mrsaću su dolazili uglavnom stariji meštani. Jedni iz raoznalosti, drugi da se informišu, treći da provere dokle su stigle njihove prijave.

U Mrsaću je dosta starijih osoba kojima je teško da odu do grada, kaže Milan Nikolić iz Mesne zajednice Mrsać:

"Kraljevo je u neposrednoj blizini, nekih desetak kilometara, ali i tih desetak kilometara predstavljaju za ove građane problem." 

U policijskom kombiju mogu da podnesu i zahtev za izdavanje ličnih dokmenata. Čak i da karticom plate takse.

"Do 6. decembra, mobilni informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova boravi u selima na području Policijske uprave Kraljevo. Ovo je trenutno, da kažemo, neki pilot projekat, proba, a kasnije ćemo da vidimo da li će to možda da bude i praksa u nekom narednom periodu", navodi Aleksandar Maksimović iz Policijske uprava u Kraljevu.

Kako funkcioniše pilot-projekat, narednih dana će moći da provere i stanovnici kraljevačkih sela Čukojevac, Ravanica, Metikoši i Kamenica, Jošaničke Banje i Gradca u Raški i sela Gračac i Stanišinci u opštini Vrnjačka Banja.

 

broj komentara 0 pošalji komentar