Jasenovčani koji rade u inostranstvu izgradili školu u rodnom kraju

Meštani Jasenova kod Despotovca koji rade u inostranstvu prikupili su u dobrotvornoj akciji 55.000 evra i u selu izgradili školu i dečji vrtić. Gotovo 90 odsto njih je u nekoj od zapadnih zemalja, ali se rado odazivaju kad god je zavičaju potrebna pomoć.

Petnaestak učenika četvororazredne škole u Jasenovu sada je u toplom, u novim školskim klupama, u lepo uređenim učionicama. Voleli su i staru školu, ali je nova zaista mnogo lepša.

U akciji udruženja "Jasenovčani za Jasenovo" odazvali su se gotovo svi njihovi sunarodnici koji žive i rade u Švajcarskoj, Nemačkoj, Francuskoj i Austriji. Izgradnju nove škole i vrtića pomogla je i opština Despotovac.

Jasenovo je vlaško selo i ima oko 300 domova. Dece u novoj školi bilo bi i pet puta više da ogromna većina mladih iz sela nije u inostranstvu.

Jasenovčani već planiraju sledeće akcije, a na nekom od narednih zborova odlučiće šta će novo graditi i za šta će prikupljati novac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво