Ekspanzija stanogradnje u Kruševcu

Posle zatišja od nekoliko godina, u Kruševacu je intenzivirana izgradnja stanova. Grade se - i prodaju. Ponuda ne podmiruje potražnju.

I ako kažu da imaju minimalnu zaradu investitori grade na svakom koraku posebno u centru grada.

 

"U Kruševcu je i dalje niska cena kvadrata od 750 do 850 evra po kvadratu. Mi smo većinu stanova već prodali", kaže Branislav Jovanović, investitor "Arabika".

Dok se Kruševljani, s' obzirom na ne baš visok standard pitaju ko kupuje tolike stanove u agencijama koje se bave prodajom nekretnina kažu da je ponuda mala, a potražnja velika.

"Drugi gradovi, Brus, Aleksandrovac, Blace se gase imaju 50, 60 sela i svi ti prelaze u Kruševac. Nenormalno se gradi i ima potrebe. Da se 200, 300 zgrada napravi sve bi se prodalo", kaže Dejan Petronijević, iz agencije Napredak 037.

Ivan Aksentijević, direktor filijale Kruševac "Vojvođanske" banke" u Kruševcu navodi da je u poslednjih nekoliko godina znatno porastao broj stambenih kredita pogotovo kod mlađih bračnih parova. I dodaje: "Banka nudi niz povoljnosti kao na primer predodobrenje kredita koje važi dva meseca i u okviru tog perioda klijent ima dovoljno vremena i mogućnosti da pri izboru nekretnine zna do kojeg iznosa može da se zaduži kod banke".

Da je interesovanje za stanogradnju veliko shvatili su i u Gradskoj upravi. Promenili su i detaljni plan regulacije lokacije Stari aerodrom kako bi privukli investitore.

"Zadnjom izmenom plana koja je bila u martu 2019. godine mi smo omogućili da tu postoje i stambeno poslovni kompleksi i poslednjom licitacijopm smo u budžet prihodovali oko 60 miliona dinara tako da se to pokazalo kao dobra odluka da se izmenom plana omogući ova vrsta delatnosti", kaže Jasmina Palurović, gradonačelnica Kruševca.

Na Starom aerodromu, sada atraktivnoj lokaciji u blizini dva tržna centra ostalo je još 20 hektara građevinskog zemljišta tako da je sasvim sigurno da će uskoro nići i novo stambeno naselje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво